Nieuws Vlaams Brabant Heropening van Tafelrond in Leuven uitgesteld

Heropening van Tafelrond in Leuven uitgesteld

Heropening van Tafelrond in Leuven uitgesteld

tafelrond7 juni. Dat was de magische datum voor de lang verwachte heropening van Tafelrond in Leuven. Maar de werken aan het historische pand aan de Grote Markt zijn uitgelopen. De nieuwe datum voor de feestelijke opening is 30 juni.

De renovatie van Tafelrond heeft jaren aangesleept. Het onverwachte uitstel is geen afstel. Eind deze maand herbergt het historische gebouw een hotel, een restaurant, vergaderruimten en zelfs een heuse opnamestudio.

Het Tafelrond is een gotisch gebouw dat opgericht werd tussen 1480 en 1487 naar het ontwerp van Mathieu de Layens, de architect van het Leuvense stadhuis. Het werd in 1818 afgebroken en vervangen door een nieuwbouw in empirestijl.

Bij aanvang van de Eerste Wereldoorlog werd het gebouw verwoest. Na afloop van het grote conflict werd het oorspronkelijke Tafelrond op dezelfde wijze heropgebouwd. Tot 2002 was het de zetel van de Nationale Bank.

Jan Callewaert, de grote baas van het Leuvense technologiebedrijf Option, kocht het pand in 2005. Hij legde daarvoor 6,4 miljoen euro op tafel. “Het hotel zal 44 kamers omvatten, onder meer twee grote suitekamers onder het dak. Daarnaast is er plaats voor een restaurant met negentig plaatsen binnen en nog eens 45 in een binnentuin. Er is ook een private diningroom met 45 plaatsen, een orangerie waar recepties kunnen gegeven worden en een eventruimte met een vijftigtal plaatsen”, zegt Callewaert. Het toetje is een opnamestudio voor livedebatten en lezingen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.