Nieuws Vlaams-Brabant KBC-gebouw maakt plaats voor woonproject The Banks

KBC-gebouw maakt plaats voor woonproject The Banks

Het woonproject bevindt zich vlakbij het Kanaal. Foto Triple Living

KBC-gebouw maakt plaats voor woonproject The Banks

BRUSSEL – Aan de Brusselse Havenlaan, waar nu nog het KBC-gebouw staat, verrijst binnenkort The Banks: een nieuwe en gezinsvriendelijke groene woonbuurt.

De site voorziet een diversiteit aan woontypes, waaronder duplexwoningen en appartementen die sterk variëren in grootte en aantal slaapkamers.

In de lagere woonstrip bevinden zich enkele gezinswoningen met een eigen ingang. Een aanzienlijk deel van de percelen wordt voorbehouden voor collectieve ruimtes, zoals kantoren, een crèche, een brasserie, twee ontmoetingscentra en een hotel.

“Over een maand of twee is de afbraak van het KBC-gebouw klaar, en na het bouwverlof zullen we normaal gezien aan de bouw kunnen beginnen. Het zal drie tot vier jaar duren om de site te voltooien”, vertelt Herwig Thirion, projectleider bij bouwheer Triple Living.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.