Nieuws Vlaams Brabant Kmo’s krijgen geld terug van De Watergroep

Kmo’s krijgen geld terug van De Watergroep

Kmo’s krijgen geld terug van De Watergroep

De Watergroep, met vestiging in Leuven, gaat onder druk 4,6 miljoen euro terugbetalen aan 21.700 klanten. Dat is een gevolg van de onterechte prijsstijging voor brandhaspels (rode kasten met brandslangen) die verplicht zijn bij kleine en middelgrote ondernemingen.

Vóór 2016 kostte een standaard brandslangaansluiting van 80 millimeter  diameter een kleine 100 euro per jaar. Vorig jaar werd dat plots 1.325 euro. Brandhaspels zijn verplicht bij kmo’s en in flatgebouwen en studentenhomes.

Na onderzoek bleek de prijsstijging veel te groot. De extra vergoeding moest De Watergroep budgetneutraal maken tegen eind 2016, maar het bedrijf verdiende 4,6 miljoen meer dan de benodigde 1,7 miljoen euro.

Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) liet de kwestie agenderen op de raad van bestuur van De Watergroep en vroeg de WaterRegulator om te kijken naar de afrekeningen door de drinkwatermaatschappijen. Nu is beslist dat het bedrijf het overschot van 4,6 miljoen euro integraal zal terugbetalen aan 21.700 klanten.

Volgens De Watergroep is de misrekening te wijten aan een aantal onbekende factoren, zoals de aansluitingen waarop de vergoeding van toepassing was.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.