Nieuws Vlaams Brabant Kortenbergse reseller draagt honderden klanten over aan sectorgenoot

Kortenbergse reseller draagt honderden klanten over aan sectorgenoot

Hendrik De Hertogh van Kyocera Document Management Belgium leidde de overdracht mee in goede banen.

Kortenbergse reseller draagt honderden klanten over aan sectorgenoot

KORTENBERG/ZAVENTEM – Bart Van Hoeck, eigenaar en zaakvoerder van het Kortenbergse bedrijf Qadra, heeft beslist zijn activiteiten af te bouwen. Voor zijn 400 tot 500 klanten is er een oplossing. De Antwerpse sectorgenoot Classo neemt het commercieel beheer over in samenspraak met partner Kyocera Documents Solutions Belgium uit Zaventem en Qadra. 

Qadra was sinds 2016 onder de juridische structuur van een BV actief in de consultancy van document management. Het bedrijf levert software oplossingen en services en hardware applicaties aan enkele honderden kmo’s. Als dealer werkt Qadra samen met Kyocera Documents Solutions Belgium, gevestigd in Zaventem.

Continuïteit 

Omdat eigenaar Bart Van Hoeck (63) zijn activiteiten wil afbouwen is er naar een oplossing gezocht voor de 400 tot 500 klanten in portefeuille. Het Antwerpse Classo neemt het commerciële beheer over, in samenspraak met Kyocera en Qadra. “Classo NV zal in de toekomst de continuïteit waarborgen van de commerciële opvolging van lopende contracten – afgesloten door de firma Qadra”, zegt Rudi Van Laer, CEO van Classo. “Hiermee hernieuwen Classo en Kyocera hun intenties om zoveel mogelijk samen te werken om toekomstige, gezamenlijke groei te bewerkstelligen en blijven de grootste zorg besteden aan de opvolging van hun contracten en de continuïteit in hun dienstverlening. Bovendien versterkt deze transactie ons strategisch partnership in printing met Kyocera. Deze deal zal dus een positieve meerwaarde betekenen voor alle betrokken partijen, niet in het minst de klanten.” Intussen zijn de eerste contacten gelegd met de Qadra-klanten om de contracten over te nemen tegen dezelfde voorwaarden.

Groeiplannen

De overname past binnen de groeiplannen van Classo. Vorig jaar nam de onderneming al een bedrijf in Gent over, met de acquisitie van de klanten van Qadra opent voor Classo de Vlaams-Brabantse en Brusselse markt. Bovendien zullen de overgenomen klanten voortaan naast Document Management Solutions ook een beroep kunnen doen op de expertise van Classo op het vlak van Interactive Meeting Services en Office Guiding Solutions. Bij Classo werken een 15-tal mensen.

Vertrouwen 

“Classo is sinds meer dan 20 jaar een trouwe verdeler van onze producten en vertegenwoordiger van het merk Kyocera. We hebben er het volste vertrouwen in dat de klanten in goede handen zijn bij Classo, die voor een naadloze overgang en continuïteit zal zorgen in zowel pre- als post-sales activiteiten”, aldus Hendrik De Hertogh, General Manager bij Kyocera Document Solutions Belgium NV. Bij Kyocera in  Zaventem werken 43 mensen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zaventem
Zaventem

Daan en co halen Deens bedrijf

ZAVENTEM - Destiny, Europese aanbieder van veilige cloud- en bedrijfscommunicatie voor kmo’s, neemt de Deense specialist in bedrijfscommunicatie en samenwerkingoplossingen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Galmaarden
Galmaarden

Starter van de week: Qadee

GALMAARDEN - Aan Plaats in Tollembeek (Galmaarden) is Qadee van start gegaan. De zaak van mede-eigenaar Bjorn Devillé is onze… Lees meer