lambiek fabriek

Lambiek Fabriek behaalt brons, zilver én goud op de Brussels Beer Challenge

Net als vorig jaar scoort Lambiek Fabriek ook dit jaar op de Brussels Beer Challenge. De brouwerij uit Sint-Pieters-Leeuw wist drie medailles in de wacht te slepen.

Het goud won Lambiek Fabriek met hun Organic Geuze Nater-Elle, een biogeuze van 6,2 procent. De Young & Wild Fontan-Elle (6,3%) verdiende het zilver en het brons ging naar de Oude Geuze Brett-Elle (6,3%). Die laatste mag ook het Europese Gegarandeerde Traditionele Specialiteit-logo dragen.

Voor Jo Panneels en Jozef Van Bosstraeten van Lambiek Fabriek staat de teller van Brussels Beer Challenge-medailles intussen op elf. En daar zijn ze trots op.

“Onze geuzes die, nadat een vakjury ze blind geproefd heeft, alle drie bekroond worden met een medaille, het overtreft werkelijk onze stoutste dromen", zegt Jo Panneels. "Intussen hebben we twee weken geleden een vierde geuzeblend aan ons assortiment toegevoegd: de Sporty Geuze Origin-Elle. Dit is een geuze voor de echte sporters, de ‘wannabee’ sporters en de sporters die liever niet sporten”, lacht hij nog.

“Voor deze geuze gingen we op zoek naar heel zachte en vlot doordrinkbare lambieken", legt compagnon Jozef uit. "Dit resulteert in een echte allemansvriend van 6,5 procent die nooit moeilijk doet en mooi zijn plaats kent naast zijn grotere broers Oude Geuze Brett-Elle, Fontan-Elle en Natur-Elle.”

Lambiek Fabriek werd opgericht in 2016 en is gevestigd in Sint-Pieters-Leeuw. Jo en Jozef brouwen hun lambiek volledig zelf en laten die daarna rijpen op eikenhouten vaten.