Nieuws Vlaams-Brabant Leuvense architecten tekenen nieuw politiecommissariaat uit

Leuvense architecten tekenen nieuw politiecommissariaat uit

Credit LAVA Architecten.

Leuvense architecten tekenen nieuw politiecommissariaat uit

LEUVEN/ASSE/OPWIJK/WEMMEL/MERCHTEM – De architecten van het Leuvense LAVA Architecten (Parijsstraat) tekenen het nieuwe politiecommissariaat van de zone AMOW (Asse/Merchtem/Opwijk en Wemmel) uit op de voormalige Asphaltco-site in Asse. 

Het nieuwe hoofdkwartier van de politiezone wordt gebouwd op de voormalige Asphaltcosite in Asse, en vervangt het huidige complex in de industriezone van Mollem. Niet alle diensten hebben hier een onderkomen en daarom zal de politiezone alle diensten, behalve de wijkwerking, centraliseren in een nieuw hoofdkwartier. Op deze plek wordt zo een heus ‘veiligheidsdorp’ ontwikkeld.

LAVA

Begin 2020 won het Leuvense LAVA Architecten de ontwerpwedstrijd voor een nieuw politiecommissariaat. “Het wordt een moderne, duurzame en functionele omgeving die beantwoordt aan de hoogste veiligheidseisen en die aansluit bij het landschap”, luidt het. Aannemer Algemene Bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter startte de werken op 1 oktober jongstleden. Haviland Intercommunale zal politiezone AMOW bijstaan voor de projectcoördinatie van het geheel. In de loop van 2023 kan het nieuwe gebouw in gebruik genomen worden.

Veiligheidsdorp 

Koen Van Elsen, burgemeester van Asse en voorzitter van het politiecollege: “De oprichting van dit politiegebouw geeft, samen met de huidige brandweerkazerne, de aanzet tot een heus veiligheidsdorp op de Asphaltco-site. Ook de diensten van het parket, het vredegerecht en de FOD Financiën zullen op korte termijn op deze locatie gehuisvest worden”, luidt het.

Vervuilde historiek 

Asphaltco was een producent van teer, asfalt en bitumen voor wegenbouw, dakbedekking en waterdichtingswerken. Het bedrijf was actief in Asse van 1922 tot 1986.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Batibouw uitgesteld

BRUSSEL - In samenspraak met het exposantencomité hebben de organisatoren van BATIBOUW beslist de editie van 2022 uit te stellen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

5 falingen

ZAVENTEM/MEISE/WEZEMBEEK-OPPEM/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 5 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer