Nieuws Vlaams-Brabant Geen naakte ontslagen bij Bosch

Geen naakte ontslagen bij Bosch

Illustration picture shows the Robert Bosch wiper blades and wiper arms production site in Tienen, where 400 jobs are threatened, Thursday 21 January 2021. BELGA PHOTO ERIC LALMAND

Geen naakte ontslagen bij Bosch

TIENEN – De vakbonden en directie van ruitenwisserfabrikant Bosch in Tienen hebben een akkoord gevonden voor de herstructurering. Dat meldt Leen Vanderhulst, secretaris bij de christelijke vakbond ACV, maandag. In het sociaal plan is afgeklopt dat er 248 werknemers vrijwillig zullen vertrekken uit het bedrijf tegen eind 2022. Er volgt dus geen enkel naakt ontslag.

Eind januari van dit jaar kondigde de directie van Bosch Tienen aan dat het een herstructurering wilde doorvoeren. De productie van de wisarm was volgens de directie niet meer winstgevend. Bepaalde delen van het bedrijf zouden worden overgeplaatst naar Servië.

Werkzekerheid tot 2028 

Er stonden 400 jobs op de helling. Uiteindelijk zijn het 248 werknemers, 90 bedienden en 158 arbeiders, die zullen vertrekken. “Het gaat vooral om personeel dat al op zekere leeftijd is. Er zitten ook enkele personen bij die een meer technisch profiel hebben”, zegt Leen Vanderhulst. “We vinden het nog steeds jammer dat er volk moet vertrekken, maar we zijn wel tevreden dat we het aantal getroffen werknemers naar beneden hebben kunnen helpen. Wat ook belangrijk is: het sociaal plan omvat ook een werkzekerheidsclausule tot 2028.”

Outplacement 

De werknemers zullen op vier bepaalde tijdstippen het bedrijf verlaten, te beginnen in januari volgend jaar. Het merendeel van het personeel heeft ervoor gekozen om tot het laatste moment, eind volgend jaar, aan de slag te blijven. Tegen eind 2022 zou de herstructurering dus rond moeten zijn. Zoals wettelijk voorzien, wordt er ook een outplacement opgestart voor de mensen die weggaan.

Bron: Belga.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zennevallei wordt “hergist”

HALLE/BEERSEL/SINT-PIETERS-LEEUW - De Vlaamse overheid en de gemeentebesturen van Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw willen de Zennevallei op economisch, ecologisch, toeristisch… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

5 falingen

ZAVENTEM/MEISE/WEZEMBEEK-OPPEM/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 5 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer