Nieuws Vlaams Brabant NEP verzorgt ceremonie van Spelen in Rio

NEP verzorgt ceremonie van Spelen in Rio

NEP verzorgt ceremonie van Spelen in Rio

nep belgiumNegen Belgische bedrijven nemen deel aan de nakende Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Tot dat selecte groepje behoren twee ondernemingen uit Vlaams-Brabant. Het televisiebedrijf NEP Belgium uit Rotselaar verzorgt zowel de openings- als de slotceremonie in de door corruptie en geweld geteisterde Braziliaanse stad. PRG uit Tildonk (Haacht) levert technologie voor het grootste sportevenement ter wereld.

Op 5 augustus worden in het Maracanastadion in Rio de Olympische Spelen op gang getrokken. Ons land zakt naar Brazilië af met een beperkte sportieve afvaardiging. De economische delegatie is iets uitgebreider. Het organisatiecomité doet een beroep op negen bedrijven uit ons land voor projecten in mediatechnologie, infrastructuur, verlichting en sportuitrusting.

rioDe Belgische ondernemingen zijn Barco, Bioracer, Desso, EVS, Jansen-Fritsen, NEP Belgium, Philips Lighting Belux, PRG en Schréder. In 2012 kregen 25 Belgische bedrijven een opdracht tijdens de Spelen van Londen. “Toch is dit een mooi resultaat, want het olympisch minimum ligt altijd een stuk hoger bij een verre exportbestemming”, zegt Peter Demuynck van Agoria, de federatie van de technologische industrie. “De Spelen zijn een prachtige internationale vitrine voor deze bedrijven.”
De Sports Technology Club van Agoria was al in een vroeg stadium actief om contacten te leggen met de organisatiecomités van het WK voetbal in 2014 en de Spelen in 2016, beide met Rio als gaststad.  De eerste contacten dateren van 2009. In 2010 werd een memorandum of understanding ondertekend.

NEP Belgium uit Rotselaar, het vroegere Outside Broadcast, levert twee grote regiewagens met een zestigtal camera’s voor de openings- en sluitingsceremonie. “Ook de disciplines in het Maracanastadion zullen we voor onze rekening nemen”, stelt het bedrijf.

Production Resource Group PRG staat in voor de technologie voor evenementen en hospitalityprojecten. Beide bedrijven uit Vlaams-Brabant maakten ook deel uit van de twaalfkoppige Belgische bedrijfsdelegatie tijdens het jongste Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.