Nieuws Vlaams-Brabant Stories Out of office: Kris Claes (Voka Vlaams-Brabant) pikt deze zomer festivals mee en probeert zijn Italiaanse kookboeken uit
Vlaams-Brabant

Out of office: Kris Claes (Voka Vlaams-Brabant) pikt deze zomer festivals mee en probeert zijn Italiaanse kookboeken uit

LEUVEN – Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers ‘Out of Office’. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Vandaag: Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka Vlaams-Brabant.

Waar wil je deze zomer meer tijd voor vrijmaken?

Naar festivals gaan. Werchter heb ik al gehad, maar ik kijk uit naar Suikerrock en Pukkelpop. Artiesten live zien performen op onze podia blijf ik bijzonder vinden, zeker na drie jaar zonder te hebben moeten doen.

Welk boek moet elke ondernemer volgens jou gelezen hebben?

Geen. Ik geloof meer dat ondernemers leren door met elkaar in gesprek en elkaar te stimuleren en inspireren te gaan dan door boeken te lezen.

Welke dag in je leven zou je nog eens opnieuw willen beleven?

Mijn eerste dag bij een nieuwe professionele uitdaging. Dan pas zie je welke impact je hebt gehad op een onderneming en wat je hebt kunnen betekenen. En uiteraard de dag dat mijn drie kinderen geboren zijn.

Wie of wat kan jou doen schaterlachen?

Mijn familie en vrienden, maar ook een onverwachte opmerking van een collega.

Welke goede eigenschap heb je meegekregen van je ouders?

Talenten zien in anderen. Die zijn er altijd, maar je moet tijd maken om die te ontdekken. Dus ook wel wat geduld en doorzettingsvermogen, want die zoektocht kan even duren.

Wat is het beste ondernemersadvies dat je ooit hebt gekregen?

Just do it. Maak een plan en ga ervoor. Steeds blijven nadenken of iets gaat lukken zonder het te proberen heeft geen zin.

Wat is in het laatste jaar je beste aankoop geweest?

Mijn Italiaanse kookboeken. Ik hou enorm van Italiaans eten, maar heb ontdekt dat zelf koken voor vrienden ook aangenaam is. In combinatie met uitstekende Italiaanse wijn natuurlijk.

Wat was je ergste job ooit?

Geen. Elke job is altijd een opportuniteit geweest om iets bij te leren.

Wat is jouw meest nutteloze talent?

Ik heb vroeger nog gebasket, maar dat talent kan ik moeilijk inzetten in mijn huidige functie.

Wie of wat wordt volgens jou gruwelijk ondergewaardeerd?

Informele momenten op het werk: een lunch, een afterwork of iets gaan drinken met collega’s. Vaak banale gebeurtenissen maar ze kunnen wel tekenend zijn voor de sfeer in een organisatie en maken dat mensen er zich thuis voelen.

Waar mogen we je tegen volgende zomer mee feliciteren?

Met het hechte team dat Voka – KvK – Vlaams-Brabant is geworden en hoe wij Vlaams Brabantse ondernemers helpen groeien.