Nieuws Vlaams Brabant Pajotse bieren zijn toeristische troef

Pajotse bieren zijn toeristische troef

Pajotse bieren zijn toeristische troef

Tien lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen uit het Pajottenland en de Zennevallei openden in het weekend hun deuren voor de tiende editie van de tweejaarlijkse Toer de Geuze. In brouwerij Boon in Lembeek (Halle) wees Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) op het toeristische potentieel van de authentieke lambiekbieren.

Voor het eerst in twintig jaar was de Toer de Geuze een tweedaags evenement. De deelnemende brouwerijen waren Boon, De Cam, De Troch, 3 Fonteinen, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin, Hanssens, Timmermans en Mort Subite. Organisator Horal, de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren, legde autobussen in voor de bezoekers.

Minister Weyts wees op het grote toeristische potentieel van deze  bierproducten om buitenlanders naar de regio te lokken. “We moeten met onze brouwers en brouwerijen onze troeven op vlak van eten en drinken meer uitspelen. Wat is er meer authentiek dan kriek en geuze met hun typische smaak? En het fantastische verhaal dat we hierover kunnen vertellen: van spontane gisting in open lucht tot concurrenten die dankzij samenwerking wisten te overleven?”

“Als ik op missie ga naar het buitenland neem ik als geschenk steevast enkele flessen geuze mee.” Na het startschot voor de Toer de Geuze in brouwerij Boon trakteerde Weyts zichzelf op een vat met vijf jaar oude lambiek.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.