Nieuws Vlaams Brabant Parkings van Q-Park in Leuven en Zaventem extra beveiligd

Parkings van Q-Park in Leuven en Zaventem extra beveiligd

Parkings van Q-Park in Leuven en Zaventem extra beveiligd

Parkeerbedrijf Q-Park België is een van de slachtoffers van de cyberaanval met ransomware. De onderneming heeft in Vlaams-Brabant vier parkings: twee in Leuven en twee in Zaventem. Die werden maandag extra beveiligd.

Na de gijzelsoftware besloot het bedrijf in te grijpen. “We nemen geen enkel risico”, zegt it-manager Jo Maes. “We hebben het hele systeem gedisconnecteerd en hebben de meest recente veiligheidspatches geïnstalleerd. Het volledige systeem werd nadien nog eens gescand en vervolgens opnieuw aangekoppeld.”

Q-Park is een Nederlandse multinational die in België de grootste eigenaar van parkeergarages is. Sommige parkeergarages van het bedrijf ondervonden storingen aan de geldautomaten als gevolg van de cyberaanval. In de parking onder het Zuidstation in Brussel waren de betaalautomaten buiten gebruik. Autobestuurders konden er buitenrijden zonder te betalen.

In Zaventem bezit Q-Park een parking aan de Belgicastraat en op Brussels Airport. In Leuven heeft het bedrijf twee vestigingen: parking Centrum aan de Vital Decosterstraat en parking Heilig Hart, recht tegenover het gelijknamige ziekenhuis in de Naamsestraat.

Q-Park kreeg in de zomer van 2015 een nieuwe en forse kredietlijn van 925 miljoen euro. Dat was nodig nadat het bedrijf in slechte papieren was komen te zitten. Q-Park richt zich op parkeerdienstverlening voor garages en terreinen in binnensteden, bij knooppunten van openbaar vervoer en ziekenhuizen. Het bedrijf werd opgericht in 1998, met hoofdzetel in Maastricht. De parkings worden ofwel in eigendom gehouden ofwel beheerd voor rekening van derden.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.