Nieuws Vlaams-Brabant Trunkrs haalt 15 miljoen euro op bij investeringsmaatschappij van familie Colruyt

Trunkrs haalt 15 miljoen euro op bij investeringsmaatschappij van familie Colruyt

Trunkrs haalt 15 miljoen euro op bij investeringsmaatschappij van familie Colruyt

HALLE – Trunkrs, specialist in Same Day Next Day delivery voor de e-commerce sector heeft succesvol 15 miljoen euro opgehaald in een investeringsronde. De financieringsronde werd geleid door Korys de Belgische investeringsmaatschappij van de familie Colruyt. Naast Korys participeren ook VP Capital, Family office van de familie Van Puijenbroek en het in Amsterdam gevestigde SET Ventures dat eerder al investeerde in Trunkrs IMPROVED.

Trunkrs is een leidende bezorgpartner van premium e commerce partijen in Nederland. Vele webshops,waaronder die van Mediamarkt vertrouwen op Trunkrs voor de bezorging van hun
pakketten. Sinds 2021 levert het bedrijf ook in Vlaanderen Het opgehaalde kapitaal stelt Trunkrs in staat zijn marktleiderspositie in de Benelux te behouden en te vergroten. Het bedrijf zal de nieuwe investering gebruiken om de pakketbezorgingsketen versneld te verduurzamen.

Keteneffect

Trunkrs is opgericht in 2015 met als doelstelling de ‘last mile’ van pakketbezorging duurzaam te maken. Door de reeds bestaande bestelwagens en distributiecentra in de keten ingenieus te gebruiken, houdt Trunkrs zijn eigen footprint klein. Ook werkt het bedrijf actief mee aan het elektrificeren van de wagenparken van partners.

Jan Wijn CEO van Trunkrs zegt: “Wij jagen als ketenpartner actief de verduurzaming in onze branche aan. Dankzij de investering van Korys, VP Capital en SET Ventures kunnen we onze positie als marktleider in ons segment in Nederland versterken en verder uitbreiden naar België, zodat ook Belgische webshops kunnen profiteren van onze snelle en betrouwbare pakketbezorging Zo vergroten we onze impact en daar zijn we trots op.”

“We zijn zeer enthousiast om te investeren in deze snel groeiende premium bezorgservice”, zegt Brieuc de Hults, Investment Director bij Korys. “Niet alleen bieden ze een betrouwbare, duurzame en snelle bezorgoplossing, ze maken het voor kleine en middelgrote webwinkels ook mogelijk om op een faire manier te concurreren en om hun klanten vergelijkbare premium en duurzame bezorgopties aan te bieden als grotere e commerce platforms en zo een meer lokale e commerce te stimuleren. Ze zijn al koploper in Nederland en samen met VP Capital en SET Ventures zullen we zorgen dat Trunkrs ook de Belgische markt verovert.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.