Christa Jouck van Officenter.

Verzekeraar pompt 6 miljoen in Officenter

LEUVEN/ZAVENTEM/BRUSSEL - Verzekeraar Ethias kondigt aan dat ze de Officenter Group via een rechtstreekse lening heeft ondersteund bij een herfinancieringsoperatie. Deze investering, goed voor 6 miljoen euro, past in de strategie van Ethias, die tot doel heeft actoren in de lokale economie te ondersteunen door een deel van haar investeringen te besteden aan lokale of duurzame bedrijven/projecten.  De centen worden onder andere gebruikt voor de installatie van laadpalen en zonnepanelen op de businesscenters. Officenter heeft vestigingen in onder andere Leuven, Zaventem en Brussel. 

Omdat duurzaamheid bij Ethias één van de belangrijke strategische assen is voor de komende jaren, zal een deel van het geïnvesteerde bedrag ook worden gebruikt om de transformatie naar een duurzame samenleving te financieren. In dit project zal een deel van de investering dienen om de installatie van laadpalen te financieren. Zo wordt onder andere 1/3e van de parkeerplaatsen uitgerust met laadinfrastructuur (d.w.z. voor 1 op de 5 werknemers). Daarnaast zullen op de totale beschikbare oppervlakte van de kantoordaken zonnepanelen worden geplaatst.

Officenter Group is gespecialiseerd in de renovatie van verouderde kantoorgebouwen en vormt deze om tot moderne flexibele business- en coworking-centra. De groep heeft 14 businesscenters in Vlaanderen, goed voor 46.500 m², en is daarmee de tweede grootste speler op de Belgische markt. Officenter heeft bijna 900 bedrijven als klant, 300 daarvan beschikken over vaste kantoren, wat neerkomt op meer dan 1.600 werkplekken. Daarnaast maken zo'n 500 klanten gebruik van co-working of virtual office-diensten.

De kracht van het model van Officenter zit in het netwerk, waarbij elke medewerker gebruik kan maken van de coworkingspace, flexkantoren en vergaderruimtes van elke vestiging. Ook de flexibiliteit van de overeenkomsten is voor de bedrijven een troef: zij kunnen op ieder moment wijzigen van aantal werkplekken of formule, wat tijdens deze pandemie een zegen was voor de bedrijven.