Nieuws Vlaams-Brabant Voka heeft gedelegeerd bestuurder beet

Voka heeft gedelegeerd bestuurder beet

Daniëlle Vanwesenbeeck en Kris Claes.

Voka heeft gedelegeerd bestuurder beet

LEUVEN/HALLE/VILVOORDE – Kris Claes neemt vanaf 1 maart 2022 de dagelijkse leiding van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant op zich. Kris volgt Peter Van Biesbroeck op. De afgelopen 8 jaar was Kris Claes Directeur Belangenbehartiging en Talent bij Voka-Kamer van Koophandel Limburg. “Een kans die ik niet kon laten liggen”, aldus de kersverse gedelegeerd bestuurder.

Kris Claes kan verder bouwen op zijn brede ervaring bij Voka. Hij is al sinds 2019 lid van het Voka managementcomité, het overkoepelend orgaan boven de verschillende Voka-afdelingen. Bij Voka KvK Limburg nam hij 8 jaar lang de rol van Directeur Belangenbehartiging en Talent op zich. Voorheen was Claes algemeen directeur bij Youth At Risk (YAR) Vlaanderen, een organisatie die hij in 2006 oprichtte. YAR Vlaanderen zet zich in voor de herintegratie van kwetsbare jongeren. Dankzij Claes’ professionele loopbaan is hij meer dan vertrouwd met de noden van ondernemers. Daarnaast gelooft hij in de kracht van de samenwerking tussen onderwijs en ondernemerschap, maar erkent hij ook het belang van de stem van ondernemers, zowel op politiek niveau als binnen de overlegorganen.

Brede netwerk 

“De voorbije jaren heb ik mee mogen bouwen aan de groei van Voka KvK Limburg. Ik heb samen mogen werken met een heel sterk team en kon zo ondernemers mee ondersteunen en laten groeien. Ik ben heel dankbaar voor die kans en fier op wat ik er heb mogen én kunnen realiseren”, vertelt Claes. “De noden van ondernemers stoppen natuurlijk niet aan de provinciegrens. Het brede netwerk en de ervaring zal ik ook kunnen inzetten ten voordele van de Vlaams-Brabantse ondernemers. Ik kijk uit om de uitdagingen specifiek aan deze regio beter te leren kennen en samen met het team van Voka Vlaams-Brabant de leden te ondersteunen”, besluit Claes.

“Juiste man” 

Daniëlle Vanwesenbeeck, voorzitter van de raad van bestuur van Voka KvK Vlaams-Brabant, is opgetogen met de benoeming van Kris Claes. “Ik ben ervan overtuigd dat Kris de juiste man is om samen met Voka de ondernemers van Vlaams-Brabant verder te doen groeien. Ik  heb dan ook het nodige vertrouwen in onze samenwerking. Voor mij zijn de 3 prioriteiten voor de nieuwe gedelegeerd bestuurder de stem van Voka krachtiger maken voor onze ondernemers; het verder uitbouwen van onze regiowerking en daarbij de samenwerking tussen lokale besturen en de ondernemers in hun regio versterken. Ten slotte zullen we samen met onze leden inzetten op onder andere groei, internationalisering, innovatie, duurzaamheid en digitalisering”, besluit Daniëlle.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.