Nieuws Vlaams Brabant Weynants blijft er nuchter onder: trappistenleverancier verdeelt voortaan ook alcoholvrij bier van Force Majeure

Weynants blijft er nuchter onder: trappistenleverancier verdeelt voortaan ook alcoholvrij bier van Force Majeure

Weynants blijft er nuchter onder: trappistenleverancier verdeelt voortaan ook alcoholvrij bier van Force Majeure

SCHERPENHEUVEL-ZICHEM – Weynants, de Scherpenheuvelse groothandel in onder andere trappistenbier, gaat voortaan ook alcoholvrij bier van de non-alcoholische Limburgse brouwerij Force Majeure verdelen. “Wij zien dit als een perfecte aanvulling op onze core business, de trappistenbieren. De alcoholvrije bieren van Force Majeure zijn een totaal andere niche, maar we zijn ervan overtuigd dat ze binnen hun segment zullen uitgroeien tot de referentie. Net zoals de trappistenbieren vandaag de referentie zijn voor speciaalbieren”, luidt het bij Weynants. 

Dat heel België zijn vertrouwde toog moest inruilen voor de keukentafel, heeft ook trappistenhandelaar Weynants uit Scherpenheuvel gevoeld: “door de sluiting van de horeca zagen onze klanten, de drankenhandels, een belangrijk deel van hun omzet wegvallen. Op zo een moment sta je open voor nieuwe opportuniteiten en verschillende brouwerijen polsten bij ons voor een samenwerking. Onze prioriteit was wel dat een eventueel nieuw product in ons assortiment niet in het vaarwater van onze trappistenbieren mocht komen. Zo bekeken we o.a. een samenwerking met een frisdrankenproducent. Maar het verhaal en enthousiasme waarmee Stijn zijn alcoholvrije bieren kwam voorstellen, wist ons te overtuigen van de troeven van Force Majeure”, zeggen Ludo Poel en Bram Speetjens, zaakvoerders van Weynants.

Ironman

De brouwerij Force Majeure is een realisatie van Genkenaar Stijn Panis: ‘Tijdens de voorbereidingen voor de Ironman triathlon – zie ‘doorzettingsvermogen’ – van Nice in 2017, ging ik steeds beter op mijn voeding letten. Daarbij kwamen ook mijn wekelijkse speciaalbieren in het vizier. Bij het opvoeren van de trainingskilometers wou ik namelijk de alcoholconsumptie wat afbouwen”, zegt Panis.

Zoektocht naar alternatief

In de zoektocht naar een alternatief, bleef Stijn in België wat op zijn honger, of beter gezegd, zijn dorst zitten. “Terwijl onze buurlanden geen stappen maar sprongen aan het nemen waren in hun aanbod van alcoholvrij bier, bleef bierland België schromelijk achter. Dat vond ik – en vind ik nog steeds – vreemd”, luidt het. Onder het motto, als het niet bestaat, maak het dan zelf, begon Stijn in 2019 met de opstart van Force Majeure. Met veel motivatie en doorzettingsvermogen zorgde Stijn ervoor dat de Traditional blond en de Tripel van Force Majeure nu al een internationaal begrip zijn in de wereld van de alcoholvrije bieren. Vanaf vandaag krijgen deze bieren een nieuw design en komen er een heerlijke Kriek, een Bruin bier en zelfs een Tripel Hop bij. Stijn: ‘De samenwerking met Weynants biedt groeikansen, die we volop aan het grijpen zijn. De resultaten daarvan heffen we binnenkort met evenveel trots”, besluit Panis.

Weynants

Weynants NV is een groothandel in monastieke producten en richt zich in de eerste plaats op de verdeling van trappistenbieren naar onder andere drankenhandels in België, maar ook export naar het buitenland is één van de hoofdactiviteiten. Het aanbod bestaat uit alle Belgische trappisten (met uitzondering van Westvleteren) én alle buitenlandse trappistenbieren. Bovendien produceert het bedrijf ook exclusieve geschenkverpakkingen die bestaan uit binnenlandse en/of buitenlandse trappisten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Diegem, Keerbergen
Diegem

Rechtbank spreekt 9 falingen uit

LEUVEN/KEERBERGEN/ZOUTLEEUW/DIEGEM/TERNAT/MERCHTEM -  De ondernemingsrechtbanken van Leuven  en Brussel hebben 9 bedrijven failliet verklaard.    Lees meer

Sector
Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.