Nieuws Vlaams-Brabant Zeven miljoen dagtrips leveren 181 miljoen euro op: provincie blijkt in de smaak te vallen

Zeven miljoen dagtrips leveren 181 miljoen euro op: provincie blijkt in de smaak te vallen

Dagtoeristen in taverne In Den Rozenkrans in Leuven. Foto Provincie Vlaams-Brabant

Zeven miljoen dagtrips leveren 181 miljoen euro op: provincie blijkt in de smaak te vallen

Jaarlijks 7,3 miljoen dagtrips: de provincie Vlaams-Brabant blijkt populair te zijn. Met een omzet van 181 miljoen euro geven de dagjestoeristen dan ook een belangrijke economische impuls.

Gedurende een jaar noteerden de onderzoekers van verschillende toeristische instanties 81 miljoen daguitstappen door Belgen naar Vlaanderen en Brussel, waarvan 7,3 miljoen naar Vlaams-Brabant. Daarvan zijn er 1,7 miljoen naar het Hageland en 4,1 miljoen naar de Groene Gordel. De overige 1,6 miljoen vonden plaats in provinciehoofdstad Leuven.

181 miljoen omzet

Dat genereert ook de nodige inkomsten, want dagtoeristen die naar Vlaams-Brabant afzakken, zorgen voor 181 miljoen euro omzet. Naast de dagtoeristen zijn er ook de omgevingsrecreanten die activiteiten ondernemen buiten de eigen gemeente, maar niet verder dan twintig kilometer.

Gedurende een jaar noteerden de onderzoekers 81 miljoen trips door omgevingsrecreanten naar Vlaanderen en Brussel, waarvan 8,6 miljoen naar Vlaams-Brabant gingen. De populairste activiteiten blijken wandelen en een bezoek aan een evenement. De omgevingsrecreanten naar Vlaams-Brabant zijn goed voor 125,6 miljoen euro omzet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.