Aguabel

Aguabel verlegt de grenzen in de sector van de waterdesinfectie

WAKKEN - Echt zwembadweer is het tot hiertoe nog niet geweest. Dat weet Guillaume Van Damme van Aguabel ook wel. Maar hij heeft niet op het goede weer gewacht om in de zwembadsector de grenzen te verleggen. Zelf noemt de bedrijfsleider zijn aanpak een voorbeeld van creatieve diversificatie. Aguabel is gespecialiseerd in waterdesinfectie, maar dat domein wordt breed ingevuld. 

"Wie aan zijn zwembad geniet van een lekker slaatje en nipt aan een verfrissend drankje, geniet waarschijnlijk drie keer van onze Aguabel-technologie", aldus ondernemer Guillaume Van Damme. "U vraagt zich wellicht af: wat hebben een zwembad, ijsblokjes en sla gemeen? Wij hebben met ons bedrijf systematische de grenzen verlegd. Aguabel bood al jarenlang hoogwaardige oplossingen voor de waterdesinfectie van zwembaden. Door creatief gebruik te maken van deze technologie, hebben we ons  succesvol gediversifieerd en nieuwe markten aangeboord, waaronder de industrie en tuinbouw. De uitstekende kwaliteit van zowel ijsblokjes als sla is mede te danken aan Aguabel."

Innovatie als hefboom

Het sleutelwoord voor de creatieve diversificatie heet innovatie. De technologie van Aguabel is gebaseerd op membraanelectrolyse, waarbij water wordt ontsmet afhankelijk van het toepassingsgebied. Zwemmers kunnen dankzij Aguabel genieten van gezond en kristalhelder water. In de tuinbouw biedt Aguabel een zeer efficiënte oplossing voor het bestrijden van schimmels, bacteriën en virussen. En als de ijsblokjes van perfecte kwaliteit zijn, is de kans groot dat Aguabel hier ook achter zit.

Aguabel produceert in Vlaanderen, wat betekent dat er stevig geïnvesteerd wordt in personeel. "Dit garandeert strakke levertermijnen en hoogstaande kwaliteit", aldus nog Van Damme. "Voor wie bewust met water wil omgaan, biedt de desinfectie-unit van Aguabel prachtige mogelijkheden."