Nieuws West-Vlaanderen Aqualex plukt vruchten van zijn zoektocht naar innovatie

Aqualex plukt vruchten van zijn zoektocht naar innovatie

Aqualex plukt vruchten van zijn zoektocht naar innovatie

DEERLIJK – Fundamentele inspanningen op het vlak van R&D lonen altijd. Dat bewijs wordt, ook in coronatijden, nu ook nog eens geleverd door Aqualex, het bedrijf van de jonge en beloftevolle entrepreneur Alexander Vanlerberghe. Aqualex, specialist in leidingwaterkoelers en designkranen voor gekoeld, bruisend en heet water, introduceert nu als eerste volledig aanraakvrije waterkoelers en kranen. Gepatenteerde innovatie met een hygiënisch én ook ecologisch surplus.

In volle coronacrisis ontwikkelde het R&D-team van Aqualex Touchless®, een innovatieve sensortechnologie waardoor leidingwaterkoelers en designkranen met een simpele handbeweging te bedienen zijn. Deze gepatenteerde technologie maximaliseert de hygiëne en het gebruiksgemak, en werd reeds in 250 toestellen geïmplementeerd. Steeds meer bedrijven zijn overtuigd van de meerwaarde die deze nieuwste systemen bieden in de strijd tegen het coronavirus.

De zoektocht naar dit innovatieve product werd een wedloop tegen de tijd. Toen de coronastorm dit voorjaar in alle hevigheid ontaardde, creëerde dit onmiddellijk een noodzaak aan hygiëne en desinfectie in alle mogelijke levensdomeinen. Dit prikkelde danig het R&D-departement van Aqualex om een nieuwe technologie uit te werken. “Ons team speelde al langer met het idee dat sensortechnologie veel hygiënischer en gebruiksvriendelijker is”, licht Alexander Vanlerberghe, CEO van Aqualex toe. “Bij het losbarsten van de coronacrisis kwam dit project plots in een stroomversnelling terecht. Slechts twee weken na onze eerste brainstormsessie lanceerden we de allereerste drinkwatersystemen op de markt die bediend worden door middel van sensoren.”

Uitvinding met ecologisch surplus

Veel bedrijven toonden reeds interesse in de Aqualex Touchless-technologie. Sinds de introductie werden al zo’n 250 toestellen met de aanraakvrije technologie uitgerust. Architecten zijn alvast overtuigd en ook verschillende overheidsgebouwen, zorginstellingen en scholen opteerden reeds voor de sensorgestuurde drinkwatersystemen. Daarnaast kunnen bezoekers sinds kort in drie coworking spaces van Fosbury & Sons nabij Brussel genieten van de nieuwste uitvinding waarbij gekoeld en bruisend water rechtstreeks uit de kraan stroomt. Met een dagelijkse opkomst van  600 werknemers verdeeld over de drie vestigingen, bespaart men maar liefst 450 liter per dag aan plastic flessen. Een ecologisch surplus dat ook mooi meegenomen is, heet het bij Fosbury & Sons.

Aqualex werd in 2010 opgericht door CEO Alexander Vanlerberghe en telt vandaag meer dan 50 gedreven medewerkers, waaronder een eigen R&D-afdeling die de nieuwste ontwikkelingen in de sector op de voet volgt.

info: www.aqualex.eu

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.