Versluys Ensor Towers

Bart Versluys verkoopt kustflats als zoete broodjes

OOSTENDE - Versluys Groep realiseerde de eerste zes maanden van dit jaar een recordverkoop waarbij vooral de gemiddelde verkoopwaarde per appartement historisch hoog lag. In casu gaat het om 93 nieuwbouwappartementen met een gemiddelde verkoopwaarde van ongeveer 1 miljoen euro exclusief de kosten. De rush naar luxevastgoed begon vorig jaar in de zomer en is begin dit jaar enkel nog verder toegenomen, concludeert Versluys.

Als projectontwikkelaar is Versluys actief in Oostende, Bredene, Knokke en het Nederlandse Cadzand-Bad. Om de enorme vraag op te vangen beschikt Versluys Groep momenteel nog over een uit te voeren pipeline van ongeveer een 1000-tal exclusieve nieuwbouwappartementen.

 

Bart Versluys, CEO van de Versluys Groep, heeft het over een stormloop op luxevastgoed aan zee. “In onze meer dan 113 jarige geschiedenis hebben we zo’n stormloop op luxevastgoed nog nooit meegemaakt", zegt hij. "Heel wat mensen zijn op zoek naar een luxe-appartement aan de kust waarbij ze vooral een voorkeur hebben voor nieuwbouwappartementen met zeezicht, een ruim terras en een hoogstaande afwerkingsgraad. Met een referentielijst van meer dan 775 uitgevoerde exclusieve projecten behoort Versluys Groep tot één van de meest toonaangevende projectontwikkelaars in België en Nederland. Vooral de projecten op de Oosteroever site in Oostende zijn bijzonder gegeerd. Maar ook in het mondaine Knokke en het prachtige Nederlandse Cadzand-Bad is heel veel interesse."

Uitzonderlijke hausse

Volgens Bart Verluys liggen er drie factoren aan de basis van deze uitzonderlijke vastgoedhausse aan de kust. Ten eerste zijn er de historisch lage rentes die als een ultieme katalysator de vastgoedmarkt aanvuren. Ten tweede is er het fenomeen van negatieve rentes waarbij heel wat vermogende Belgen dit jaar zullen moeten betalen op hun geparkeerd spaargeld bij de bank. Een vastgoedinvestering is in deze context een volwaardig alternatief. Een vastgoedbelegging garandeert immers een mooi rendement en is grotendeels inflatiebestendig. Als derde punt werden tijdens de coronapandemie de vele voordelen van wonen aan zee herontdekt. De kust is dichtbij, veilig en staat synoniem voor vrijheid, genieten en een hoge levenskwaliteit.”