Nieuws West-Vlaanderen Bedrijfswereld dringt aan op versnelde uitrol van 5G

Bedrijfswereld dringt aan op versnelde uitrol van 5G

Bedrijfswereld dringt aan op versnelde uitrol van 5G

KORTRIJK – Bij monde van Voka West-Vlaanderen, dringen de West-Vlaamse bedrijven aan op 5G als belangrijke katalysator. Dat bleek ter gelegenheid van een een online event van Voka West-Vlaanderen en Proximus, waar circa 1.000 ondernemers ontdekten hoe 5G een game changer kan zijn. “5G speelt een cruciale rol in de digitale versnelling van bedrijven”, zegt Bert Mons namens Voka West-Vlaanderen. “De interesse bij bedrijven is groot, maar zonder een maximale uitrol van het netwerk dreigt onze competitiviteit verder te verzwakken. Met de goedkeuring van de stralingsnormen eerder deze week is de eerste stap gezet. We doen nu een oproep naar de federale regering om de veiling snel in de markt te zetten. Anders geraken we hopeloos achterop tegenover onze buurlanden.”

 

De coronacrisis heeft ons nog eens duidelijk gemaakt hoe belangrijk digitale connecties en diensten zijn. Ondernemingen kunnen door 5G hun digitale transformatieprocessen drastisch versnellen. Bedrijfsmodellen die door 5G worden aangestuurd, kunnen ook veiliger en sneller verlopen. Het belang van een snelle opstart neemt dus alleen maar toe.

In de bedrijfswereld heerst echter nog veel onduidelijkheid over de nieuwe communicatietechnologie. Voor veel bedrijven is het nog niet helder wat 5G specifiek voor hen kan betekenen, welke kosten en opbrengsten het met zich meebrengt en hoe ze het best implementeren binnen een duidelijk businessplan.

Informatie opdracht

Voka vindt het zijn rol om bedrijven voldoende te informeren. “Het event dat we aanbieden met 5G-experts op het programma, is daarvan een voorbeeld”, zegt Bert Mons namens Voka West-Vlaanderen. “Zo weten bedrijven bijvoorbeeld vaak niet dat 4G en 5G in een industriële setting perfect naast elkaar kunnen bestaan en dat leveranciers tools aanbieden waarbij de connectiviteit steunt op 4G en 5G, afhankelijk van de behoefte. We stimuleren onze bedrijven ook echt om te experimenteren met 5G en om proefprojecten op te starten. We moéten groeien om onze overheidsschuld te verlagen en ons welvaartsniveau op peil te houden. En dat betekent dus snel en verregaand digitaliseren. De mooie opkomst van vandaag toont dat de bedrijfswereld die boodschap begrepen heeft. Als we de boot missen, dan betekent dat minder investeringen, meer werkloosheid en finaal een gebrek aan middelen voor zij die het het hardst nodig hebben. Het groen licht rond de stralingsnormen is er deze week gekomen vanuit Vlaanderen. Nu vragen we de federale regering om snel werk te maken van de veiling.”

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.