Biënnale Interieur geeft les in design thinking

KORTRIJK - Nu donderdag 18 oktober 2018 staat de XXL-hal van Kortrijk XPO volledig in het teken van meaningful design. Design Fusion is een netwerkevent tijdens de Biënnale Interieur voor ondernemers en ontwerpers die design thinking door hun DNA voelen stromen. Een handvol gerenommeerde en internationale sprekers, 4 professoren en 9 experten dompelen je met sterke keynotes, uitdagende masterclasses en gevat advies onder in de wereld van design thinking.

Ook 11 young designers uit Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk tonen en pitchen er trots hun beste creaties aan het grote publiek. "Verwacht je aan een collectieve reflectie over inhoudrijk design nu en in de toekomst", heet het bij de organisatoren.

Sprekers van dienst zijn onder meer de Nederlandse Nynke Tromp, de Belg Thierry Brunfaut, de Nederlander Pierre-Yves Panis en de Amerikaanse Joni Saylor. Nynke Tromp gelooft in de invloed van design op gedragsverandering en zo op verandering in de samenleving. Ze wil ontwerpers stimuleren om positief gedrag te faciliteren met hun werk. Hoe meer zinvol design hoe beter.

Thierry Brunfaut stelt bij alles conceptuele en grafische eenvoud voorop om op een doeltreffende en strategische manier te communiceren met zijn creatief bureau BASE. In zijn optiek heet het: The future of branding is debranding. Pierre-Yves Panis is er dan weer van overtuigd dat design steeds moet vertrekken vanuit een noodzaak of behoefte. Hij leidde verschillende design teams van grote internationale bedrijven. Joni Saylor tot slot wil designers inspireren met mensgerichte innovatie-benaderingen. Hoe kan je design thinking incorporeren in je bedrijfscultuur om zo betere bedrijfsresultaten neer te zetten? IBM bijvoorbeeld maakte een statement en haalde wereldwijd 1600 designers aan boord.