Hercull 24

Brugge is een nieuw bedrijvenpark rijker, maar het afficheert al uitverkocht

BRUGGE - Brugge is een nieuw bedrijvenpark rijker. Eind april volgt de officiële opening. Tot daar het goede nieuws. Het minder goede nieuws? Het park met zijn 21 units voor kmo's is al volledig uitverkocht. Of misschien is dat ook goed nieuws want een bewijs van dynamisch endogeen ondernemerschap. Of om het met een bekende West-Vlaamse zanger te zeggen: Tis nog ol nie no de wuppe.

Het bedrijvenpark BALDR is een realisatie van de hoog aangeschreven Kortrijkse projectontwikkelaar Hercull. Het park telt 21 kmo-units met een diversiteit aan oppervlaktes gaande van 100 tot 420 m², waarvan een aantal units ook voorzien zijn van kantoren op de verdieping. Hercull zelf noemt het een waar architecturaal pareltje gelegen op een schitterende locatie nabij het centrum van Brugge. Bijkomstig en bijzonder geniet deze site van twee rooftop padelvelden.

Met de komst van dit bedrijvenpark speelt Hercull in op de grote vraag naar ruimte om te ondernemen in de regio Brugge. Het management van Hercull verklaart zich tevreden dat zij kon bijdragen aan een stevige oplossing voor het dossier van de herlokalisatie van de brandweerkazerne.

Nieuwe ruimte om te ondernemen

Hercull, het bedrijf van Jan Hooijmaaijer en Maarten Allijns, is zijn zesde levensjaar ingegaan. Eind vorig jaar stond de teller op 7 projecten, 125 kmo-units en 127.000m2 ontwikkelde gronden in 10 gemeenten.

In portfolio zit er nog een schat aan nieuw te ontwikkelen bedrijvenzones. Dit jaar gaat het om realisaties in Hooglede, St-Baafs-Vijve, Boortmeerbeek, Eeklo, Bredene, Tielt en Breda, wat resulteert in een totale oppervlakte van 50.000 m² aan nieuwe bedrijfsruimte.