Byttebier familie 17

Byttebier zorgt voor Kortrijks-Kortrijks onderonsje

Kortrijk,De familie Byttebier zorgde voor een totale herinrichting van zijn winkelpand in hartje Kortrijk. Daarbij werd uitgebreid beroep gedaan op kmo's of middenstandszaken uit de onmiddellijke omgeving.

De interieurzaak Byttebier is al decennia lang een begrip in Kortrijk. Na de beginjaren op de Grote Markt (vanaf 1952) volgde in 1989 de verhuis naar en de blijde intrede op het Vandaleplein. Nu was het tijd voor een nieuwe en aan de tijd aangepaste formule, aldus Koen Byttebier. De interieurzaak blijft behouden maar krijgt er met La Cantine een restaurant annex koffiebar bij. Voor Lieve Byttebier, vrouw van zaakvoerder Koen, is het een droom die in vervulling gaat. Ze heeft al jarenlang een grote passie voor koken en zet die passie ook over via kookworkshops. Nu kan ze zich integraal uitleven achter het eigen fornuis en dat in een oergezellig kader met haard en houten plafonds. "De bedoeling is gezonde, lekkere en ook wel verrassende lunchgerechten aan te bieden die ook vriendelijk zijn voor de portemonnee", aldus Lieve Byttebier. "In de namiddag wordt het restaurant omgedoopt in een gezellige koffie- en theebar, waar ook gebak of andere versnaperingen bij kunnen."

Samen met anderen

De interieurzaak blijft uiteraard behouden en wordt omgedoopt tot Chapter 4. "Als lifestylewinkel richten we ons nog steeds op kook- en tafelgerief, decoratie en allerlei cadeau artikelen op niveau", aldus dochter Sofie Byttebier. "Daarnaast gaan we ook reis- en fietsaccessoires aanbieden, net als boeken, planten of een beperkt assortiment fair fashion. Daarbij moet de beleving door de klant helemaal centraal staan. Op de bovenverdieping komt trouwens ook ruimte voor co-workers, die hun pc moeiteloos kunnen inpluggen om voor even aan de slag te gaan."

Koen Byttebier gaat er prat op dat hij voor de verbouwingswerken -goed voor zo'n 70.000 euro- samenwerking zocht en vond met ruim tien Kortrijks 'bouwbedrijven'. Ook inzake communicatie en inzake het nieuwe winkelaanbod werd uitgebreid beroep gedaan op middenstandszaken uit eigen stad, zoal de viswinkels Lanckman of 't Vissershuys, boekhandel Theoria, Descaplant of fietshandel Marniek Kint.