Dovy 24

Dovy kent lichte terugval in de cijfers

ROESELARE - Het bekende West-Vlaamse keukenbedrijf Dovy  van de al even bekende Donald Muylle, moet na jaren van pijlsnelle groei nu even gas terugnemen. Uit de recentste in de media gepubliceerde cijfers blijkt dat zowel de omzet als de winst dalen.   

De omzet viel terug met 15 procent om finaal te landen op zo'n 114 miljoen euro. In 2022 klokte de teller nog af op 134 miljoen euro, maar daar had het corona-effect (en de vele bestellingen van thuisblijvers) nog mee te maken. In 2023 werd ook aan de winst geknabbeld: 9,3 miljoen euro of een terugval met ruim 30 procent, toch niet niets.De winstdaling wordt toegeschreven aan de vaste prijzen die Dovy twee jaar garandeert aan zijn klanten, ongeacht stijging van de grondstoffen of andere kosten.

De familie Muylle laat weten niet te panikeren, omdat de bomen nu eenmaal niet tot in de hemel groeien. "De teruglopende cijfers waren verwacht", zo heet het bij de zonen van Donald Muylle (Mario, Christ) die de zaak tegenwoordig operationeel runnen. Hoopvol is dat Dovy nog altijd marktaandeel wint en een spaarpot aan eigen middelen heeft van 56 miljoen euro .

Dovy Keukens heeft eigen winkels (39) in het hele land, inclusief Wallonië. Het West-Vlaamse bedrijf is inmiddels ook begonnen aan een eerste retail offensief in Noord-Frankrijk. Dovy Keukens werd in februari van dit jaar nog uitgeroepen tot 'Merk van het Jaar'.