Duco wint Batibouw Award 2020

Duco wint eco award op Batibouw

VEURNE - Op Batibouw werden de Belgian Building Awards uitgereikt. De awards bekronen professionals en exposanten voor verschillende prestaties. Ventilatiefabrikant Duco uit Veurne wist met de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco de felbegeerde eco award in de wacht te slepen. De eco award is de prijs voor de onderneming die op Batibouw Brussel het meest milieuvriendelijke product voorstelt.

Met de DucoBox Eco Hybride focust Duco op gezinnen die hun woning stap voor stap willen verduurzamen. De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming en sanitair warm water. De ventilatiewarmtepomp wordt gekoppeld aan aan een cv-ketel met boilervat, waardoor het gasverbruik van een woning met 60 % daalt.

In een eerste reactie toont Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco, zich erg opgetogen: “In deze tijden is het bewustzijn voor het klimaat groot en wordt duurzaamheid steeds belangrijker", zegt hij. "Een hybride ventilatiewarmtepomp met elektronisch gestuurde ventilatieroosters is de ideale vorm van ventilatie én verwarming van een woning. Deze award beloont het harde werk van het 30-koppige R&D-team. En geeft nog extra motivatie om te streven naar duurzame en innovatieve ventilatieconcepten.”