Atlanta Braves

Filip Balcaen verkoopt drie Amerikaanse vastgoedprojecten

WAREGEM - Slag om slinger en tot drie maal toe heeft Filip Balcaen (Baltisse) drie participaties in Amerikaanse vastgoedprojecten van de hand gedaan. Het zou hem, volgens bepaalde mediabronnen, 86 miljoen euro opbrengen. 

Baltisse, de investeringsvennootschap van Filip Balcaen,  heeft de voorbije weken enkele grote vastgoedprojecten in de VS verkocht voor 86 miljoen euro. Dat meldt de krant De Tijd.

Vorige week meldde Baltisse de verkoop van het logistieke park Peachtree Corners Exchange in Atlanta, Georgia. Baltisse had het domein, gespecialiseerd in de last-mile bezorging, pas in 2019 gekocht en verkocht het nu voor 12,6 miljoen dollar (11,6 miljoen euro). Vorige maand deed Baltisse ook al het businesspark LaVista in Atlanta, ook gespecialiseerd in de last-mile logistiek, van de hand voor 30 miljoen dollar (27,7 miljoen euro).

Eveneens in december, en dicht bij Atlanta, ging een nieuw appartementencomplex met 252 appartementen voor 78 miljoen dollar (72 miljoen euro) de deur uit. Baltisse ontwikkelde er het complex Fieldhouse, dat gelegen is naast het baseballstadion van de Atlanta Braves (zie foto), samen met een lokale vastgoedfirma. Baltisse heeft 60 procent van de joint venture, waardoor Balcaen 46,8 miljoen euro casht. Dat brengt het totaal van de drie Amerikaanse verkopen op 86,1 miljoen euro.