Nieuws West-Vlaanderen Flanders Make zoekt ingenieurs

Flanders Make zoekt ingenieurs

????????????????????????????????????

Flanders Make zoekt ingenieurs

KORTRIJK – In afwachting van de bouw van een nieuwe en eigen vestiging aan de Graaf Karel de Goedelaan in Kortrijk, neemt Flanders Make kantoren- en laboruimte in bij Howest. Dat kondigt het onderzoekscentrum voor de maakindustrie aan. Dat is niet alleen goed nieuws voor bedrijven in de regio die actief zijn in de maakindustrie, maar ook voor onderzoekers en ingenieurs die een boeiende job dicht bij huis zoeken. Flanders Make is immers op zoek naar nieuwe medewerkers om het team ter plaatse te versterken.   

Het rekruteren van hoogopgeleide, technische profielen is een van de grootste uitdagingen voor de toekomst. “Dat blijkt uit een studie die we vorig jaar samen met PWC uitvoerden”, zegt Dirk Torfs, CEO van Flanders Make. “Omdat woon-werkverkeer steeds vaker als belastend wordt ervaren, zien wij het als een enorm voordeel dat wij vestigingen over heel Vlaanderen hebben waar onze ingenieurs aan de slag kunnen.”

De derde vestiging van Flanders Make komt zoals bekend in West-Vlaanderen en zal vooral focussen op productie-innovatie. Dat is naast productontwikkeling immers van fundamenteel belang voor bedrijven om competitief te blijven op internationaal vlak. Technologische innovaties voor de productie van kleine series aan de kost van massaproductie maken daarom een belangrijk onderdeel uit van de strategie van Flanders Make.

De faciliteiten in Kortrijk zijn complementair met de bestaande activiteiten rond machinebouw (in Leuven) en de voertuigindustrie (in Lommel). Er zal onderzoek gebeuren naar hoogtechnologische toepassingen zoals robotica en automatisering, virtual reality toepassingen voor de productievloer en het digital twin-principe.  Naast deze 3 vestigingen, werken de 500 onderzoekers van Flanders Make ook vanuit core labo’s aan de vijf Vlaamse universiteiten. Om zijn roeping in Kortrijk waar te maken, wil Flanders Make heel wat aanwervingen doen. Er wordt meer concreet op zoek gegaan naar  onderzoeksingenieurs, validatie-ingenieurs, software-ingenieurs en zo meer.

info: https://www.flandersmake.be/nl/jobs

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.