Nieuws West-Vlaanderen Franky Depickere helpt namens ngo Trias het ondernemerschap wereldwijd promoten

Franky Depickere helpt namens ngo Trias het ondernemerschap wereldwijd promoten

Franky Depickere helpt namens ngo Trias het ondernemerschap wereldwijd promoten

IZEGEM – De raad van bestuur van Trias heeft Franky Depickere benoemd tot voorzitter. Izegemnaar Depickere neemt de fakkel over van Philippe Matthijs, die de maximumduur van twee mandaten heeft bereikt. Trias is een model ngo: overal ter wereld helpt het mensen om op eigen kracht te kiezen voor zelfstandig ondernemerschap. In totaal heeft het relaties opgebouwd met 92 ondernemers- of landbouwassociaties in tientallen landen. Trias komt met advies, micro-kredieten of andere hefbomen die het entrepreneurschip in minder ontwikkelde landen vooruit helpen. “Ik geloof in de kracht van ondernemende mensen om zelf hun toekomst te creëren”, zegt de nieuwe (West-Vlaamse) voorzitter.

Franky Depickere (1959) is licentiaat in de handels- en financiële wetenschappen en master in het financieel management van ondernemingen. In 1982 ging hij aan de slag bij CERA Bank, waar hij 17 jaar lang diverse directiefuncties bekleedde en tot slot gedelegeerd bestuurder werd bij KBC Securities. In 1999 maakte Depickere de overstap naar F. van Lanschot Bankiers, maar in 2006 keerde hij terug naar de oude stal om voorzitter te worden van het comité van dagelijks bestuur en van het managementcomité van Cera.

A man for all seasons

Depickere werd ook gedelegeerd bestuurder van Cera Beheersmaatschappij en Almancora Beheersmaatschappij. Ervaring in de sector van de ontwikkelingssamenwerking deed Franky Depickere op als voorzitter van BRS en BRS Microfinance Coop. De kersverse voorzitter van Trias zetelt ook in een aantal comités en raden van bestuur in de KBC-groep. Hij is voorzitter van de raad van bestuur van de Flanders Business School en van de Internationale Raiffeisen Unie (I.R.U). Franky Depickere is ook lid van het bestuurscomité van de KU Leuven Kulak en vice-voorzitter van de raad van commissarissen van Euro Pool Group. Kortom: a man for all seasons.

“De filosofie van Trias is dat ondernemende mensen overal ter wereld de kracht bezitten om de situatie voor zichzelf en hun gezin op een duurzame manier te verbeteren”, aldus Depickere bij zijn aantreden. “Dat is een inspirerend uitgangspunt. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met de andere bestuurders, de medewerkers, de vrijwilligers en de schenkers van Trias kansen te geven aan de dromen van familiale boeren en kleine ondernemers.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.