Futurn Limburg

Futurn pakt uit met prestigeproject in Hasselt

In Hasselt hebben het Kortrijkse Futurn en het Limburgse DMI Vastgoed het startschot gegeven voor de ontwikkeling van een nieuw Hasselts businesspark op de oude terreinen van Het Belang van Limburg. De site was aan herbestemming toe en Futurn heeft de voorbije jaren op dat vlak een grote expertise opgebouwd. Op de 7,5 ha grote site is ruimte voor een bedrijvenpark waar een mix van functies kan ondergebracht worden zoals kmo- en bedrijfsverzamelgebouwen. Mediahuis en Carglass, twee grote namen, hebben alvast hun komst reeds aangekondigd en ze worden meteen de eerste bewoners van het businesspark.

Begin 2016 sloten de projectontwikkelaars Futurn en DMI Vastgoed, verenigd in Herkenrode Development, een intentieovereenkomst met Concentra om de terreinen aan de Hasseltse Herkenrodesingel over te kopen. Die verkoopprocedure is nu afgerond. De kopers hebben het voorbije jaar werk gemaakt van een masterplan voor de site. De plannen werden mee uitgewerkt door MaMu Architects. DMI Vastgoed en Futurn ontwikkelen een gebouw op maat van Carglass en Mediahuis. Aannemer Mathieu Gijbels zal instaan voor de bouw van de nieuwe Carglass-vesting, terwijl Democo de nieuwe thuis van Mediahuis zal bouwen. De gebouwen komen in een uitnodigende groene omgeving met plaats voor rust en ontspanning.

De 5,5 hectare grote site achter de kantoorgebouwen van Mediahuis en Carglass biedt ruimte voor een nieuw bedrijvenpark met een mix aan kmo-gebouwen en bedrijfsverzamelgebouwen. "De hele buurt rond de Herkenrodesingel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vestigingsplaats voor toonaangevende bedrijven", zegt  Frederik Baert, managing partner bij Futurn (tweede van links op de foto). "Onder meer Proximus, Baloise en Ernst & Young zijn directe buren van dit nieuwe businesspark. De Concentra-site is het laatste nog te ontwikkelen terrein langs dit deel van de Hasseltse grote ring. Het is dan ook een unieke en laatste kans voor bedrijven om zich op een zichtlocatie aan dit deel van de Hasseltse ring te vestigen.” Het Kortrijkse Futurn is actief als ontwikkelaar van bedrijfsvastgoed en specialiseert zich in de herontwikkeling van bestaande bedrijfssites tot multifunctionele bedrijvenparken. Futurn heeft momenteel 28 projecten in portefeuille, goed voor meer dan 70 ha grond, gespreid over heel Vlaanderen.