Galloo zonnepanelen_Ropswalle

Galloo neemt de ‘Autoroute du Soleil’

MENEN - Galloo, Europees marktleider in de recyclage van ferro- en non-ferrometalen, zal 11 van zijn sites in Frankrijk en België met zonnepanelen uitrusten. Dankzij de expertise van twee partners, AYA en Trevi Environmental Solutions, zet Galloo een omvangrijk investeringsproject op ter bevordering van groene energie.

Galloo, reeds afnemer van groene stroom afkomstig van wind, biogas en enkele zonnepanelen, zal dankzij de recente uitbreiding van zijn zonnepark in België en Frankrijk naar schatting 6 093 MWh/jaar extra produceren (hetzij 10% van het totale elektriciteitsverbruik van de Groep).

Galloo is ervan overtuigd dat hernieuwbare energie dé oplossing is om zijn CO2-uitstoot te beperken en heeft een omvangrijk investeringsplan van 4 miljoen euro gelanceerd om de daken van een vierde van zijn sites uit te rusten. Ter illustratie, op het plat dak van de nieuwe site "Kant West - Ropswalle" in Menen zullen 1946 panelen worden geïnstalleerd.

Ook voor derden

De hoeveelheid elektriciteit die niet onmiddellijk door Galloo verbruikt wordt, zal vervolgens in het collectief netwerk geïnjecteerd worden en verkocht aan een energieleverancier. Met Trevion beschikt Trevi over de ideale partner om deze operatie uit te voeren. Hierdoor kunnen lokale consumenten, zowel ondernemingen als huishoudens, ook gebruik maken van de door Galloo geproduceerde groene stroom.

Een stap dichter bij het doel


Galloo, essentiële schakel van de circulaire economie, biedt tegelijk een oplossing voor de recyclage van afgedankte zonnepanelen en maakt zo een van de meest milieuvriendelijke keuzes.

Sinds september 2021 werkt Galloo immers samen met SOREN, een door de overheid erkende eco-organisatie die instaat voor de inzameling en de verwerking van afgedankte fotovoltaïsche panelen in Frankrijk. Galloo recupereert en valoriseert 80% van de zonnepanelen, hoofdzakelijk bestaande uit aluminium, glas, koper en zilver.

Galloo is goed voor een omzet van 697 miljoen euro en telt 780 medewerkers via een netwerk van dochterbedrijven in België (15), Nederland (2) en Frankrijk (28).