Zwevegem Park Ap

Gewezen Bekaert-site in Zwevegem krijgt een tweede leven voor kmo’s

ZWEVEGEM - De herontwikkeling van de voormalige Bekaert-site in Zwevegem zet zijn opmars verder met de bouw van een architecturaal kantoorgebouw. Na de realisatie van 22 reeds uitverkochte kmo-units, hebben vastgoedontwikkelaar Hexagon en Liquidfloors symbolisch de eerste steen gelegd voor de bouw van de tweede fase. De site kreeg de naam Park Apart mee.

De site, gelegen aan de Bekaertstraat, was reeds de thuishaven van Liquidfloors (uitzonderlijke vloerbekleding). Het inspireerde CEO Miguel Garcia om samen met Hexagon, bouwbedrijf  Beeuwsaert en GC Architecten de herontwikkeling van de site aan te gaan. De gietvloerspecialist bouwt hier zijn nieuwe hoofdzetel, versterkt met een experience center.

De reconversie van de verontreinigde site wordt mee gerealiseerd door de steun van de Vlaamse overheid via een brownfield convenant.

Opvallende architectuur en duurzaamheid

Het kantoorgebouw met vier bouwlagen krijgt een opvallende architectuur, waarbij verschillende betonlooks zorgen voor een interessante uitstraling. De kantoren worden volledig op maat afgewerkt, waardoor ze onmiddellijk instapklaar zijn. Liquidfloors richt het gelijkvloers in als hoofdzetel, inclusief werkplekken en een showroom. Een gouden cirkel vormt de toegangspoort voor medewerkers en bezoekers van Liquidfloors.

De West-Vlaamse projectontwikkelaar Hexagon volgt bij de realisatie van Park Apart de lijn van duurzaamheid en biodiversiteit die het ook bij eerdere projecten hanteerde. De oriëntatie van het gebouw, de optimalisatie van glasoppervlakken en isolatie moeten bijdragen aan energiezuinigheid. Gemeenschappelijke ruimtes en kantoren zijn voorzien van warmteproductie met hoog rendement, hernieuwbare energiebronnen, energiezuinige verlichting en vraaggestuurde ventilatie, om een CO2-neutraal gebouw te realiseren. De noordgevel is volledig opengehouden voor optimaal natuurlijk zonlicht, terwijl de andere zijden bewust gesloten zijn om het gebruik van actieve klimaatbeheersingsmaatregelen te verminderen.

Ruimte om te ondernemen

Park Apart beantwoordt - hoe kleinschalig ook - aan de prangende vraag naar ruimte om te ondernemen. De herontwikkeling van de voormalige Bekaert-site in Zwevegem wist reeds 22 kmo-units te realiseren.

Met 50% van de kantoren uitverkocht, wacht Park Apart nog op enthousiaste ondernemers die op zoek zijn naar een kantoor van 142 m² tot 292 m². Terwijl het in de 22 kmo-units al bruist van ondernemerschap, maakt de bouw van het kantoor de Park Apart-site compleet. De oplevering is voorzien tegen het jaareinde.

info: www.parkapart.be
foto: Het Mediahuis/Het Nieuwsblad