Ghelamco Courchevel Pomme

Ghelamco verkoopt luxehotel in Courchevel voor 62 miljoen euro

IEPER - Ghelamco moet, gezien de oplopende schuldenlast van de voorbije jaren, dringend patrimonium verzilveren. In Courchevel (Franse Alpen) werd zopas het prestigieuze Hotel La Pomme De Pin van de hand gedaan. Koper van dienst is de Franse Groupe OCP. Met de deal zou een bedrag van 62 miljoen euro gemoeid zijn.

Het nieuws over de verkoop is afkomstig van de gespecialiseerde nieuwssite Business AM. Na de verkoop van Hotel La Pomme De Pin voor 62 miljoen euro worden er de komende tijd nog meerdere andere verkopen verwacht door Ghelamco.

Het hotel La Pomme De Pin wordt erkend als behorende tot de betere klasse met klanten uit de beau monde. Het ligt in het bekende skidorp  Courchevel, place to be voor de jetset van over de hele wereld. Courchevel gaat er prat op dat het een bijzonder groot  aaneengesloten skigebied in huis heeft, met verschillende hoogtes en diverse en gevarieerde pistes.

Nieuw hotel in de aanbieding

Hotel La Pomme De Pin opende zijn deuren in 1966. De ligging aan de voet van de skipistes vormt een grote meerwaarde omdat hotelgasten rechtstreeks de skipistes kunnen opvaren. Ghelamco kocht Hotel La Pomme De Pin zo’n acht jaar terug en baatte het enige tijd zelf uit. In juni 2021 verkreeg de projectontwikkelaar dan een bouwvergunning om op dezelfde locatie een volledig nieuw luxueus hotel te bouwen.

Groupe OCP, sinds zijn oprichting in 2008 een grote speler in de hotelmarkt, werkt de bouw van Pomme De Pin nu verder af, aldus Business AM. De gedeeltelijke opening staat gepland voor midden 2025, waarna het hotel volledig in gebruik zal genomen worden in december 2025, klaar voor het hoogseizoen. Het vernieuwde hotel La Pomme De Pin zal bestaan uit tien verdiepingen en zal 15 suites tellen, alsook 61 kamers op een oppervlakte van 6.868 vierkante meter.

foto: Ghelamco/Courchevel Tourisme