Construx

Harelbeekse Construx neemt Duitse concullega over en wordt wereldspeler

HARELBEKE - Het Harelbeekse (Hulste) Construx, specialist in betonbekisting, heeft een strategisch belangrijke overname gedaan. Dat meldt de West-Vlaamse kmo op zijn website. In Duitsland wordt sectorgenoot Weckenmann (30 miljoen euro omzet) overgenomen. Het Duitse bedrijf is gespecialiseerd in automatisering en is een belangrijke speler op de exportmarkt. De deal maakt van het 20 jaar jonge Construx, nu goed voor 40 miljoen euro omzet, op slag een wereldspeler.

 

Op 30 augustus 2023 zijn Wolfgang en Hermann Weckenmann met Anthony Jannes en Ward Demyttenaere (het management van Construx) de krachtlijnen van de 100% overname komen bespreken. De voorbije weken werd de acquisitie gefinaliseerd. Door de overname van het Duitse Weckenmann wordt het West-Vlaamse Construx de wereldwijde referentie in bekistingen, machines en installaties voor geprefabriceerde betonnen elementen.
Als snelgroeiend Vlaams bedrijf is Construx van plan om in de consoliderende markt van bekistingsfabrikanten voorop te blijven, getuige de slogan 'Shaping the Future of Concrete'. Construx is sinds 2003 wereldwijd een gerespecteerde partner in deze nichemarkt. Engineering, productie, projectmanagement: alles gebeurt in eigen beheer en vanuit één van de 7 vestigingen in België, Nederland of Roemenië.
Als technisch gedreven engineeringen productiebedrijf vertrouwt Construx op de competentie, de inventiviteit, de ervaring en bovenal het enthousiasme van zijn medewerkers, om kant-en-klare prefab en on-site bekistingssystemen te ontwikkelen.

Schoolvoorbeeld

Met het behalen van de ISO-9001 certificering, een doorgedreven focus op veiligheid en een permanent streven naar welzijn op het werk is Construx in twintig jaar uitgegroeid tot een schoolvoorbeeld van een bedrijf dat zijn werknemers als zijn belangrijkste kapitaal beschouwt. In diezelfde periode is het productenportfolio uitgebreid van eenvoudige mallen en vormen naar bekistingen voor infrastructuurwerken, hoogwaardige in situ bekistingssystemen en complexe prefabmallen en -machines. Wat nog ontbrak waren omloopsystemen en machines voor de geautomatiseerde productie van geprefabriceerde betonnen elementen.
Met de acquisitie van Weckenmann wordt het aangeboden assortiment compleet. Bij Construx werken om en bij de 190 mensen. Beide bedrijven zullen samen 335 mensen tewerkstellen. Aandeelhouders van Construx zijn de zaakvoerders Ward Demyttenaere en Anthony Jannes, elk voor 50 procent.