Nieuws West-Vlaanderen Hein Vandecasteele (VDC Invest) investeert meer dan ooit in retail

Hein Vandecasteele (VDC Invest) investeert meer dan ooit in retail

Hein Vandecasteele (VDC Invest) investeert meer dan ooit in retail

VICHTE – Investeren kan op diverse manieren gebeuren. Beleggen in beursaandelen is één mogelijkheid. Hein Vandecasteele (VDC Invest) bezinde zich diepgaand tijdens de coronaperiode, en besloot meer dan ooit te investeren in klassieke retail. Concreet neemt VDC Invest de aandelen en de uitbating over van SPAR in Ieper, die -middels 14 miljoen euro omzet met 46 medewerkers- behoort tot de top drie van best draaiende SPAR-franchises in België.  De leiding van SPAR Ieper komt namens VDC Invest in handen van Thomas Lignel, die voordien al zestien jaar ervaring opdeed bij Delhaize.  

 

De familiale holding VDC-Invest van de familie Hein Vandecasteele is de koepelmaatschappij boven VDC Retail, met in portfolio vooral tabaksshops en de NV Vroman (olie-activiteiten). Ook in Nederland en in Duitsland worden nog wat participaties aangehouden. Geconsolideerd werken er bijna 200 (195) medewerkers onder de paraplu van VDC-Invest.

“Gedurende de lockdown hebben wij de tijd gehad om strategisch te zien hoe we de retail activiteiten verder konden uitbouwen”, vertelt de discrete maar erg dynamische pur sang ondernemer Hein Vandecasteele. “Mede door de niet aflatende druk op de tabakssector en het feit dat de bancaire sector wel verder de retail activiteiten in tabak niet bant (maar er toch geen uitbreiding in ziet vanuit ethisch oogpunt), hebben we onze horizon verruimd. Ook de huidige prijsverhogingen binnen de tabakssector, opgelegd door de nieuwe Vivaldi-regering, hebben ons aan het denken gezet. Ons oog is nu gevallen op een sterk groeiende uitbating binnen het SPAR-(Colruyt)-segment. De sector wordt tevens gezien als corona-avers, wat mede onze beslissing ondersteund heeft. Zo hadden we ook al een soortgelijke ervaring binnen het Carrefour franchise systeem.”

Indien deze overname slaagt, opent dit volgens Hein Vandecasteele perspectieven om het belang van de tabaksactiviteiten te verkleinen en verder te investeren binnen SPAR. “Bedoeling is hier niet overmoedig in te zijn maar stap voor stap eerst deze beslissing tot een goed einde te brengen”, weet Vandecasteele nog. “Ook binnen de ons wel bekende oliebranche (Vroman) staan ons nieuwe uitdagingen en ook de nodige opportuniteiten te wachten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio