ION 21 Groepsportret_Preview_Export_S40_

ION richt joint venture op met Parijse private equity speler Omnes

WAREGEM - De Waregemse projectontwikkelaar ION heeft met het Parijse kapitaalfonds Omnes een nieuw fonds opgericht om een nieuwe 'target' waar te maken. Meer dan ooit wil ION op de Belgische en de Luxemburgse markt klimaatvriendelijke bouwprojecten van de grond helpen.   

Beide partijen storten 35 miljoen euro in een nieuw fonds. In de praktijk komt het neer op een soort joint venture met gelijke participaties. Aan de samenwerking tussen het Waregemse bedrijf en de Franse speler zouden er twee jaar onderhandelingen zijn voorafgegaan.

ION heeft een traditie in het opzetten van fondsen met derde partijen, en wist zo zijn groei financieel te ondersteunen. Onder meer Paul Thiers (voorzitter van de raad van bestuur en mede aandeelhouder), Conny Vandendriessche en Jan Olevier (X2O) stapten al mee in eerdere financieringsrondes. Nu komt het vers geld dus uit Parijs.

ION heeft naar eigen zeggen een goed gevuld orderboek in de aanbieding, naast de nodige projecten die in de pipeline zitten en e nu versneld moeten uit komen.