Team Captuur

Katleen Spriet (ex-Steenoven) evolueert van projectontwikkelaar naar investeerder

ROESELARE - Bijna drie jaar na de verkoop van Steenoven, heeft de Roeselaarse Katleen Spriet (echtgenote van Johan Heemeryck) de focus nu integraal verlegd naar die van investeerder, en dat via de vennootschap Captuur. De investeringsportefeuille is breed: van vastgoed over participaties in groeibedrijven tot hotelinvesteringen. In Roeselare heeft ze alvast mee haar handtekening gezet onder enkele prestigieuze immobilière topprojecten. Een straffe dame.

 

 

Met Captuur profileert Katleen Spriet zich vooral als een veelzijdig investeerder. Lees: niet alle eieren worden in één mand gelegd. "We zijn met Captuur actief in drie domeinen", aldus Spriet. "Een: projectontwikkeling, omdat dat nu eenmaal een sector is die ik vanuit mijn verleden bij Steenoven bijzonder goed ken. Twee: investeringen in beloftevolle groeibedrijven. Drie: de hotelsector."

Nieuw hotel voor Roeslare

Katleen Spriet bevestigt dat Roeselare er een nieuw hotel bijkrijgt. Het hotel komt op de R.Plaza site, in hetzelfde gebouw als Albert Heijn en R.Connect. Het optimaal draaiende Roeselaarse Mercure Hotel is ook al het resultaat van haar inbreng en daar komt nu dus nog een extra hotel bij. Ook aan de kust heeft Spriet haar aandeel in de hotelsector, als co-investeerder in de Andromeda-hotels.

Lopende dossiers

Ook bouw en projectontwikkeling blijven de nodige aandacht krijgen bij Captuur. In Roeselare heeft Spriet zich inmiddels als co-investeerder al in de kijker gewerkt met twee grote projecten: de WestWing Tower op het WestWing Park enerzijds (de eerste bedrijven hebben er inmiddels hun intrek genomen) en Roelevard aan het station in Roeselare. Dit laatste project blinkt uit in alle milieunormen- en eisen en bestaat uit duurzame appartementen en handelspanden op een toplocatie.

Maar Katleen Spriet wil zich ook niet beperken tot Roeselare alleen. "Overal in Vlaanderen proberen we nieuwe gronden te kopen of dossiers in gang te steken", aldus Katleen Spriet. "Ook al is de markt momenteel niet gemakkelijk, we versagen niet. Er is sowieso een grote vraag naar huur van indurstriële KMO-units en kantoren en daar proberen we maximaal op in te spelen. We hebben buiten West-Vlaanderen, een aanbod ingekocht in onder meer Antwerpen (Zwijndrecht) en Oost-Vlaanderen waar we het oude CEVI-gebouw in Gent willen renoveren. We opereren overigens graag in tandem met anderen, meestal West-Vlaamse families die ook uitkijken naar interessante vastgoedopportuniteiten. Dat kan in eigen land zijn (de Blue Towers in Gent) maar ook in het buitenland met lopende dossiers in Polen en Roemenië."