Nieuws West-Vlaanderen Knokke in de ban van belangenvermenging in de vastgoedsector

Knokke in de ban van belangenvermenging in de vastgoedsector

Knokke in de ban van belangenvermenging in de vastgoedsector

KNOKKE – In Knokke is het momenteel de talk of town. De Knokse burgemeester Piet De Groote heeft zijn schepen van stedenbouw Kris Demeyere zijn bevoegdheid ontnomen, maar de man gelijktijdig 6 andere portefeuilles toegeschoven (lokale economie, mobiliteit, landbouw, openbaar domein, visserij, waterbeheersing). Insiders van de Knokse vastgoedmarkt bevestigen dat Demeyere een zekere reputatie meedraagt, al ontkent deze laatste dat altijd in alle toonaarden.

Kris Demeyere, die bevoegd was voor stedenbouw en dus bouwvergunningen moest afleveren, wordt geassocieerd met belangenvermenging. Audit Vlaanderen bevestigde dat ook formeel in een rapport. Insiders van de Knokse vastgoedmarkt zijn helemaal niet verwonderd. De perceptie zat al langer tegen.

Concreet was er onder meer sprake van een omstreden relatie met de Wase familie Hemelaer die de voorbije jaren enkele vastgoedprojecten lanceerde in de badstad. Maar ook in andere dossiers en met andere partijen rezen er al langer vragen, zeggen insiders. Met Livimmo heeft de familie Hemelaer ook een eigen vastgoedkantoor ter plaatse. Diezelfde familie zou ook een lening verstrekt hebben aan Demeyere die lokaal een autoconcessie annex garage uitbaat. In de volksmond wordt de schepen wel eens ‘schepen enveloppe‘ genoemd, zo zegt een Knokkenaar die de markt goed kent.

Kris Demeyere zelf heeft altijd zijn onschuld staande gehouden, zowel in het openbaar als in directe contacten. Hij beweert ook dat hij nooit aanwezig was op vergaderingen waar de familie Hemelaer de nodige vergunningen (onder meer in het kader van het RUP) moest zien te krijgen. Burgemeester Peter De Groote, door de media bevraagd over de zaak, wenst niet te reageren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.