Nieuws West-Vlaanderen Knokkenaar Jan Ollevier zet retailketens X20 en Overstock in de etalage

Knokkenaar Jan Ollevier zet retailketens X20 en Overstock in de etalage

Knokkenaar Jan Ollevier zet retailketens X20 en Overstock in de etalage

KNOKKE – Volgens de krant De Tijd zoekt Jan Ollevier, de grootste aandeelhouder van Overstock (tuinmeubelen) en X2O (badkamers), zijn zaken van de hand te doen.  Ook Juntoo (interieur meubilair) mag de deur uit. In totaal gaat het om 79 showrooms: 39 bij X2O, 25 bij Overstock en 15 bij Juntoo. 

Jan Ollevier kan erg goede cijfers voorleggen met zijn groep, die drie winkelketens overkoepelt. De omzet klokt af op 252 miljoen euro en liet in het coronajaar een forse groei met ruim 40 procent optekenen. De bedrijfswinst bedraagt volgens de officiële cijfers zo’n 47 miljoen euro.

Volgens de informatie waarover de krant De Tijd beschikt, zou opdracht zijn gegeven vaan JPMorgan om nieuwe aandeelhouders en kopers te zoeken voor de drie winkelketens. Jan Ollevier is in de huidige constellatie de grootste aandeelhouder van de drie groepen, met 68,45 procent van de aandelen in portefeuille. Het investeringsfonds Vendis tekent voor 26,6 procent. Rasondernemer Jan Ollevier investeerde de voorbije jaren ook in vastgoed, in projecten in de Derde Wereld alsook in voetbal (Royal Knokke Footbalclub).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.