default default

Laurenz Sabbe (Team Green) werkt mee aan de consolidatie in de markt van de groene energie installateurs

BAVIKHOVE - Team Green, het in Lokeren gevestigde bedrijf van de jonge West-Vlaamse ondernemer Laurenz Sabbe, heeft toenadering gezocht en gevonden bij Eco Technics (uit Brecht) en bij dakdekkersgroep ADW-Adidak (Lochristi). Samen vormen ze nu een nieuwe groep die nog eens zoveel sterker staat in de markt van de groene energie installateurs. Het nieuwe bedrijf vertegenwoordigt 80 miljoen euro omzet. Door de inzet van inmiddels meer dan 200 werknemers kan de groep totaalprojecten aanbieden van A tot Z. Bovendien is er de toegezegde steun van het private equity fonds Waterland, wat wijst op nog meer ambitie.  

Team Green, het bedrijf van Laurenz Sabbe en zijn medevennoten Henk Van Laere en Dirk Feryn, is een installateur in hernieuwbare energiesystemen. Nu werd een samenwerking beklonken met het gelijkgestemde Eco Technics alsook met dakdekkersgroep ADW-Adidak, en dat alles ondersteund door de strategische visie van Waterland.

De integratie van Team Green symboliseert een strategische beweging naar het bieden van een compleet spectrum van hernieuwbare energie oplossingen zoals zonnepanelen, batterijopslag en laadpalen. Team Green, ontstaan uit de eerdere fusie van de in 2006 opgerichte bedrijven Solarroof en Solar Constructs (met dochterbedrijven Charge4u en S4Charge), brengt een rijke geschiedenis en diepgaande terreinkennis met zich mee.

Gelijklopende ambities

Omwille van de gelijklopende groei-ambities en de sterke complementariteit tussen de bedrijven, besliste Laurenz Sabbe om met Team Green toe te treden tot een nieuwe groep. "Via deze samenwerking willen wij de bestaande en nieuwe klanten nog beter bedienen met een gezamenlijk aanbod op vlak van isolatie, dakdichting en hernieuwbare energie oplossingen", aldus Sabbe. "Daarnaast hebben wij ambitieuze nationale en  internationale ambities om bijkomende complementaire bedrijven binnen de sector aan de groep toe te voegen, om zo onze nieuwe groep nog verder uit te bouwen en te versterken. Het bundelen van deze vaardigheden en kennis is noodzakelijk om een competitieve positie te behouden in deze snel evolueerde markt."

De dagelijkse werking van de verschillende bedrijven zal hierdoor niet wijzigen, het bestaande management team blijft aan boord. In de uitvoering van de groeistrategie zullen de bestaande waarden, manier van werken en relaties centraal blijven staan, zo laten de bedrijven weten.

Laurenz Sabbe is de zoon van de bekende West-Vlaamse ondernemer Ivan Sabbe.