BOAL Belgium

Limburgers leggen de hand op BOAL

De groep E-MAX breidt zijn productiecapaciteit aluminium profielen uit naar 60.000 ton, en dit door de overname van BOAL Belgium en BOAL France. BOAL heeft zijn Belgische hoofdkwartier in Wevelgem. E-MAX maakt deel uit van de snel groeiende Limburgse Vaessen Industries Groep. De overname ging in per 1 januari maar werd pas nu bekend gemaakt.

E-MAX, notoir producent van aluminium profielen, heeft vestigingen in Dilsen en Gullegem, alsook één in het Nederlandse Kerkrade. Dankzij de integratie van BOAL bereikt E-MAX naar eigen zeggen de gewenste kritische grootte. Er worden nu ook expliciete ambities geformuleerd richting Frankrijk, Duitsland en zelfs Engeland.

E-MAX verzekert dat het alle leveranciers- en klantenverbintenissen van BOAL België zal respecteren en honoreren. De groep met Limburgse wortels heeft de ambitie om een Europese speler te worden, staat in de markt bekend omwille van zijn groot milieu engagement. De in eigen huis ontwikkelde technologie om CO2 drastisch te verminderen, moet tegen 2020 grensverleggende resultaten opleveren, tot het niveau van een zero emissie bij de productie van aluminium profielen.