Lybover 24 mei

Lybover voegt middels een investering van 5 miljoen euro een nieuw hoofdstuk toe aan zijn groeiverhaal

WAREGEM - Lybover heeft zopas de symbolische eerste steen gelegd voor zijn hoofdzetel. Het investeringsplan van 5 miljoen euro moet zorgen voor de uitbreiding én de groei van de site Waregem. Lybover is een familiale bedrijvengroep die actief is sinds 1985 en inmiddels meer dan 200 medewerkers telt en meer dan 5.000 projecten in portfolio heeft met een jaarlijks verkoopvolume van 95 miljoen euro. De groep staat internationaal bekend om zijn kennis en ervaring op het gebied van ontstoffing, bulk handling, productie van stalen en roestvrijstalen componenten, sorteerinstallaties, scheidingsmachines en industriële montages.

 

Lybover heeft een uitstekende reputatie als leverancier van hoogwaardige, op maat gemaakte oplossingen. Met vestigingen in Waregem, Brugge, Beringen en sales offices in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk heeft Lybover een sterk internationaal klantenbestand opgebouwd.

Met de investering van 5 miljoen euro zal het hoofdkantoor in Waregem aanzienlijk worden uitgebreid. Er komen 80 nieuwe werkplekken, een nieuwe refter en meer vergader- en opleidingsmogelijkheden. Bovendien zullen de nieuwe auditoriumfaciliteiten beschikbaar zijn voor lokale verenigingen. Deze uitbreiding valt samen met de 40ste verjaardag van Lybover in 2025, een symbolische mijlpaal voor de groep. “Wij willen het gemeentebestuur bedanken om onze bedrijvengroep ruimte te geven om te ondernemen en dit sinds het prille begin van Lybover", aldus CEO Hans Boels van Lybover. "Volgend jaar bestaan we 40 jaar maar onze aanpak is relevanter dan ooit.”

 Slimme en duurzame oplossingen

Lybover groeit uit van lokale speler tot een internationale autoriteit in engineering. Na de Benelux en de DACH-regio krijgt de groep steeds meer aanvragen vanuit Scandinavische landen zoals Noorwegen, Zweden en Denemarken en blijft het zich focussen op sectoren die streven naar een duurzame toekomst. Dankzij op maat gemaakte oplossingen worden industriële processen duurzamer, efficiënter en energiezuiniger. “We houden uiteraard onze eigen footprint in de gaten, ook bij deze uitbreiding", aldus nog Hans Boels. "Maar de échte impact die we hebben ligt vooral bij onze klanten en de duurzame handprint die we daar achterlaten. Onze maatwerkoplossingen hebben impact op mens en milieu. Jaar in, jaar uit.”

Toekomstgericht investeren

Naast de infrastructuuruitbreiding investeert Lybover ook in IT en innovatieve technologieën zoals 3D-engineering en virtual reality. Deze moderne aanpak maakt een wendbare projectuitvoering mogelijk en ondersteunt de voortdurende groei van het bedrijf.

Om de groei te blijven ondersteunen, zoekt Lybover nieuwe collega's die passen bij het Lybover-DNA. Lybover heeft momenteel 25 vacatures voor hoogopgeleide professionals in sales, projectmanagement, technisch ontwerp, service, after sales, productie en installatie. "Mensen die een uitdaging zoeken en willen meegroeien met ons succesverhaal, vinden bij Lybover zeker hun plek", besluit Filip Boels, CEO van Lybover.

info: www.lybover.be