Nieuws West-Vlaanderen Lysair Groep wordt bevoorrechte partner van het grote Siemens

Lysair Groep wordt bevoorrechte partner van het grote Siemens

Lysair Groep wordt bevoorrechte partner van het grote Siemens

WIELSBEKE – Het is niet iedereen geven een bevoorrechte partner te worden bij een multinational met naam, zoals Siemens bijvoorbeeld. Lysair uit Wielsbeke krijgt als eerste West-Vlaams bedrijf dat huzarenstukje wel voor elkaar via zijn dochterbedrijf Bedelec, dat al sinds jaar en dag gekend is als leverancier van elektrische installaties met toepassingen bij diverse industriële klanten.

“De sterkte van Bedelec ligt in de brede waaier van kennis en ervaring”, aldus directielid Alex Vanwolleghem. “Bedelec kan zelf elektrische installatie ontwerpen, fabriceren en integreren, en dit zowel in de range van laagspanning tot hoogspanning.  Het unieke aan ons model is dat deze vergedreven elektrische kennis gecombineerd wordt met expertise bij de automatisatie en programmering van industriële machines en/of productieprocessen. Daarnaast kan Bedelec alle advies en materiaal verstrekken op gebied van frequentiesturingen.  Deze zorgen voor een flexibel en energiezuinig gebruik van allerlei motoren en aandrijvingen, iets wat duidelijk in de lift zit.”

Bedelec werkt enkel met A-merken waardoor de kwaliteit van de aangeboden installaties gegarandeerd is.  Eén van deze A-merken is afkomstig van Siemens. Siemens heeft Bedelec nu per 1 oktober gecertificeerd als ‘Siemens Solution Partner‘ en dit voor de toepassingsvelden automatisatie, communicatie en frequentiesturingen & motoren. Door deze erkenning beschouwt Siemens Bedelec niet alleen als bevoorrechte partner voor het in de markt zetten van hun producten, maar ondersteunt Siemens Bedelec ook om te kunnen optreden als echte productspecialist. In de praktijk worden de medewerkers van Bedelec continu opgeleid en bijgeschoold door Siemens experts,  zodat zij op de hoogte zijn van de laatste innovaties in de diverse sectoren.

Door deze erkenning van Siemens zal Bedelec zijn klanten nog beter kunnen ondersteunen en zal Bedelec nog uitgebreidere oplossingen kunnen aanbieden, dit allemaal volgens de meest moderne standaarden.

Strategische aanpak

Bedelec maakt sinds twee jaar deel uit van de Lysair Group.  De andere filialen van de Lysair Group zijn Lysair (specialist in ontstoffing en pneumatisch transport), Konodi (machines op maat) en Nordland (Koeltorens). Alle bedrijven van Lysair Group zijn gevestigd in Wielsbeke en worden geleid door het trio Alex Vanwolleghem, Herbert Vandaele en Hans De Leersnyder. Lysair, Konodi, Nordland en Bedelec zijn, rechtstreeks of onrechtstreeks, actief in de industrie en werken voornamelijk in Europa maar hebben reeds realisaties uitgevoerd bij klanten buiten Europa.

De verschillende entiteiten van de Lysair Group realiseren elk hun eigen projecten maar meer en meer worden er complexere projecten opgeleverd door gebruik te maken van een combinatie van specialisaties die zich bij twee of meer entiteiten binnen de Lysair Group bevinden.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.