Qrf Vanmoerkerke

Nazaten van betreurde Mark Vanmoerkerke mogen deel van de Gentse Veldstraat opsmukken

OOSTENDE - Qrf, het beursvehikel van de Oostendse familie Vamoerkerke (William en Olivia, kinderen van de overleden Mark Vanmoerkerke), heeft het definitief groen licht gekregen om in de bekende Gentse Veldstraat een fraai en nieuw vastgoedproject te realiseren. Opnieuw een hele referentie voor het nichebedrijf dat inmiddels al in ruim vijftien steden over heel België projecten heeft lopen. Qrf legt zich toe op ontwikkeling of herontwikkeling, verkoop of verhuur van commercieel vastgoed en heeft op vandaag zo'n 222 miljoen euro reële waarde vastgoedbeleggingen in portefeuille. 

Qrf, onder controle van de familie Vanmoerkerke, biedt particuliere en institutionele beleggers de mogelijkheid om op een gediversifieerde wijze toegang te krijgen tot een breed gamma aan onroerende activa, zonder zich te hoeven bekommeren om het beheer, dat door professionele teams wordt uitgevoerd.

Zopas kreeg Qrf de onvoorwaardelijke en uitvoerbare bouwvergunning voor de uitbreiding van het bestaande gebouw aan de Gentse Veldstraat 88 met twee nieuw te bouwen verdiepingen. Hierdoor zal naast de reeds verhuurde handelsgelijkvloers ook 3.500 m² kantoren worden gerealiseerd. De oplevering van de kantoren is voorzien voor eind 2024. Het pand an de Gentse Veldstraat zal nu een herontwikkelingstraject doorlopen. Tegen eind 2023 zal Nike er haar nieuw Europees concept Rise openen op de gelijkvloerse verdieping (via een huurformule) en tegen eind 2024 zal 3.500 m² kantooroppervlakte gecommercialiseerd worden. De bijkomende investering wordt op vandaag geschat op 8 miljoen euro.

Na herontwikkeling zal het volledige gebouw zo goed als energie neutraal worden, mede dankzij het gebruik van 100% hernieuwbare energie, performante isolatie en het hergebruik van water. Dit voorbeeld van vernieuwbouw zal een substantieel lagere energiekost voor onze huurders betekenen, zo laat Qrf weten.

Nieuwe COO

De familie Vanmoerkerke kondigt ook aan dat ze met Michel De Baets een nieuwe COO in de zetel hijst. De voorbije twee jaar gaf De Baets al vorm aan het commerciële asset management team alsook aan de coördinatie van het technisch beheer. Daarnaast zal hij ook direct verantwoordelijk zijn voor het herontwikkelingsproject aan de Veldstraat.