Nieuws West-Vlaanderen Optiek Delagrange verruimt zijn horizon

Optiek Delagrange verruimt zijn horizon

Optiek Delagrange verruimt zijn horizon

Art gallery_marcvincent

Aan creativiteit heeft het de Kortrijkse opticien Marc Delagrange nog nooit ontbroken in zijn carrière. Met zijn aanbod was hij altijd een stap voor, een beetje avant-gardistisch zeg maar. Hij ontwierp ook zijn eigen monturen. Nu bewijst hij nogmaals dat “out of the box” denken geen kwaad kan. Van zijn recent verhuisde optiekzaak maakt hij nu ook een kunstgalerij, waar artiesten probleemloos hun ding kunnen doen of zichzelf in de etalage plaatsen.

Marc Delagrange werkt daarvoor samen met Vincent Mattelaer (schilderijen op canvas), Edgard Antoin (grafiek en installaties), Veronique Verhaegen en Martine D’heedene (keramiek), Saskia Roman (zijden sjaals) en Inside Joke (recyclage assemblage). Het project kreeg ook een naam mee: Doe eens kunst kado. Optiek Gallery Delagrange is gelegen in een helemaal gerenoveerde historische directeurswoning, pal langs de vaart die Kortrijk met Bossuyt verbindt. Enkele decennia lang bevond de optiekzaak zich in hartje Kortrijk. Deze zomer verhuisde de zaakvoerder naar de rand van de stad. (KC)

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.