Knokke golf ghelamco

Paul Gheysens heropent dossier Knokse golf vanaf nul

KNOKKE - Paul Gheysens heeft afgezien van de omgevingsvergunning die hij jaren terug aanvroeg (en onder strikte voorwaarden ook verkreeg) in het dossier van de Knokse golf. Hij wil het dossier nu heropenen, en zoals de zaken nu liggen, allicht ook minder megalomaan maken.

Paul Gheysens bevestigde zijn standpunt in een persbericht. Daarin laat hij onder meer verstaan dat de huidige stikstofreglementering hem noopt tot een heropening en herziening van het dossier. Daarom wil hij dat er nu klare wijn wordt geschonken. In concreto blijft hij ambitieus om in Knokke een nieuwe golf te openen. In de oorspronkelijke plannen was er sprake van een terrein van 120 hectare met een golf van 27 'holes'. Daarnaast zou er ook een hotel, residenties en een ondergrondse parking (voor 1.350 plaatsen) komen. Het hele project werd geschat op een investeringswaarde van net geen 800 miljoen euro.

Gheysens wil nu een nieuw milieueffectenrapport (MER) en een herziene vergunning aanvragen bij de bevoegde autoriteiten, zo laat hij weten.  De Ieperse projectontwikkelaar hoopt dat de zaken nu sneller vooruit zullen gaan.