Nieuws West-Vlaanderen Paulig (Poco Loco) opent zijn nieuwe fabriek van 45 miljoen euro in Roeselare

Paulig (Poco Loco) opent zijn nieuwe fabriek van 45 miljoen euro in Roeselare

Paulig (Poco Loco) opent zijn nieuwe fabriek van 45 miljoen euro in Roeselare

ROESELARE – Het Finse Paulig, moederbedrijf van Poco Loco, opende zopas zijn nieuwe tortillafabriek in Roeselare en versterkt hiermee zijn positie als marktleider van Tex Mex in Europa. De fabriek werd opgetrokken naast de bestaande faciliteiten van Paulig in Roeselare. Het is de grootste investering ooit van Paulig buiten Finland, goed voor 45 miljoen euro.  De fabriek produceert tortilla’s voor de merken Santa Maria en Poco Loco én voor privémerken. In de regio worden meer dan 60 nieuwe banen gecreëerd.

“Met deze investering van 45 miljoen euro bevorderen we toekomstige groei en bestendigen we onze positie als marktleider van het Tex Mex-segment in Europa. Deze categorie kent een snelle groei in Europa en dankzij onze nieuwe tortillafabriek in Roeselare kunnen we de kansen die zich voordoen, aangrijpen. We streven ernaar onze Tex Mex-productie in Europa te verdubbelen en de nieuwe fabriek speelt daarbij een cruciale rol. Ook biedt de fabriek innovatiemogelijkheden, waardoor we het segment nóg verder kunnen ontwikkelen.”

Dat zei Rolf Ladau, CEO van Paulig, naar aanleiding van de opening. In 2021 bedroeg de omzet van de Tex Mex-activiteiten van Paulig 966 miljoen euro, hetzij iets meer dan de helft van de totale omzet. Naast Tex Mex staat Paulig bekend om de hoogwaardige koffie, kruiden en snacks. De producten van Paulig worden wereldwijd in meer dan 70 landen verkocht.

Vallei van de Voeding

De nieuwe tortillafabriek is uitgerust met drie productielijnen, waardoor er zowel tarwe- als glutenvrije tortilla’s kunnen worden geproduceerd. Er zullen naar schatting meer dan 60 nieuwe banen worden gecreëerd dankzij deze nieuwe fabriek.

“De stad Roeselare is zeer vereerd door het vertrouwen van PAULIG om verder te investeren in onze stad, ook bekend als de Vallei van de Voeding van Vlaanderen”, aldus Kris Declercq , burgemeester van Roeselare. “De hoge kwaliteit van haar producten, de duurzaamheidsaanpak en het enthousiasme van de toekomstige medewerkers bewijzen dat de doelen en ambities van Paulig en onze stad ons lang bestaande partnerschap onderschrijven en zelfs versterken.”

Paulig werft voornamelijk operatoren, technici, teamleiders en magazijnmedewerkers aan, maar ook voor de andere afdelingen worden er collega’s gezocht die de groei mee helpen ondersteunen.

Nog dit: de ultramoderne fabriek beantwoordt ook aan de hoogste normen inzake duurzaamheid.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.