Nieuws West-Vlaanderen Picanol mogelijks nog hele week lam

Picanol mogelijks nog hele week lam

Picanol mogelijks nog hele week lam

IEPER – Uit een persmededeling die Picanol dinsdagnamiddag verspreidde, blijkt dat de gevolgen van de cyberaanval nog niet van de baan zijn. Mogelijks ligt het bedrijf nog de hele week plat.

Picanol Group werd op maandag 13 januari het slachtoffer van een grootschalige ransomware-aanval. De aanval veroorzaakte meteen een ernstige verstoring van de activiteiten in Ieper, Roemenië en China. Samen met externe experts -er worden geen namen vrij gegeven- doet Picanol Group er momenteel alles aan om de aanval op te lossen en om de impact op zijn activiteiten en medewerkers zoveel mogelijk te beperken, zo luidt de boodschap.

Prioriteit nummer één is om een veilig herstel van de IT-systemen mogelijk te maken. Op basis van de huidige situatie houdt Picanol Group er evenwel rekening mee dat er deze week niet meer geproduceerd zal worden. De relevante autoriteiten zijn intussen op de hoogte gebracht en ondersteunen Picanol Group bij de inspanningen om het probleem op te lossen. Picanol Group laat nog weten dat ze asap meer details over de financiële impact bekend zal maken, zodra die beschikbaar zijn. Daarna zal in samenspraak met de beurswaakhond FSMA de handel in het aandeel Picanol hervat worden.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.