Nieuws West-Vlaanderen Plannen voor zonneparken op de Noordzee

Plannen voor zonneparken op de Noordzee

Plannen voor zonneparken op de Noordzee

OOSTENDE – Een aantal grote industriële groepen heeft de ambitie uitgesproken om ook zonneparken aan te leggen op de Noordzee. De plannen zouden ten vroegste binnen vijf jaar concreet vorm krijgen.

De Noordzee heeft nog niet al zijn geheimen prijs gegeven. Na de aanleg van een reeks windmolenparken, worden nu plannen ontvouwd voor de bouw van zonneparken. De initiatiefnemers zijn niet de minste. Het gaat om Tractebel, DEME, Jan De Nul, en energiebedrijf Soltech. Ook de universiteit van Gent wil partner worden in het verhaal. Deze vijf partijen hebben nu samen een consortium opgericht.
Zonnepanelen aanbrengen op zee, is geen sinecure omwille van de golfstromen die nooit stabiel zijn. Het komt er dus op aan om die golfslagen, die tot tien meter hoog kunnen opspringen, technologisch onder controle te houden. Ook de opgewekte energie aan land brengen, is en blijft een hele uitdaging.
Nu wordt begonnen met de testfase. Het is de bedoeling om de zonneparken op zee aan te brengen tussen de windmolenparken. Als het plan slaagt, zou dat een grote meerwaarde kunnen betekenen voor de energiebevoorrading van ons land.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.