plastivan

Parel Plastivan komt in handen van Fedrus International

OOSTROZEBEKE - Na ruim vijf decennia heeft CEO Bart Van Overschelde het Oostrozebeekse Plastivan in handen gegeven van Fedrus International. Dat meldt het mooie West-Vlaamse familiebedrijf en de deels verborgen parel op zijn website. Volgens de familie Van Overschelde heeft men met Fedrus International een gedroomde overnemer gevonden alsook een groep met een sterk familiale inslag. Fedrus (uit Puurs) is via overnames uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de bouwsector. Het is de bedoeling dat Plastivan onder de vleugels van Fedrus als een aparte business unit blijft verder gaan.

Plastivan heeft meer dan 50 jaar ervaring en wordt wel eens vergeleken met het veel grotere Deceuninck. Met verschillende productievestigingen en verkoopkantoren in binnen- en buitenland en onder impuls van 'osan deure doen' CEO Bart Van Overschelde is Plastivan uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant in de extrusie van kunststof bouwprofielen. Plastivan producten staan onder strenge kwaliteitscontrole en dit wordt ondersteund door diverse certificaties.

Vanaf 1990 is Plastivan de internationale toer opgegaan met de oprichting van Plastivan SARL in Rijsel. In 1993 en 1994 volgden respectievelijk de oprichting van Plastivan Polen en de overname en oprichting van Plastivan Ltd. in Bristol (Engeland). Begin 2001 werd ook een gloednieuwe productie- en een stockage vestiging geopend in de omgeving van Poznan (Polen). Bij elk van deze activiteiten werd veel toegevoegde waarde geboden aan de klanten. Eigentijdse profielen leveren via een stipt leveringsschema was daarbij een handelsmerk.

Sinds 2015 beschikt Plastivan over een eigen PVC-granuleerinstallatie, wat betekent dat het bedrijf de hele keten van productontwerp over aanmaak matrijs, productie van grondstoffen tot extrusie zelf beheerste.

Belangrijke speler

Fedrus is een belangrijke speler in gespecialiseerde dak- en gevelmaterialen. De groep streeft voortdurend naar kwaliteit en wil continu innoveren. Daarom heeft Fedrus unieke ervaring en kennis opgebouwd om met de verschillende businessunits marktleider te worden in de sector.

Fedrus is gevestigd in Puurs (België), heeft ongeveer 1.590 voltijdse werknemers in dienst en realiseert een omzet van circa 690 miljoen euro. De groep heeft 3 kernactiviteiten: productie, groothandel en distributie.