Springvis

Projectontwikkelaar Springvis springt op het vroegere domein van Jan De Clerck

WIELSBEKE - Projectontwikkelaar Springvis uit Sint-Niklaas heeft een aanvraag ingediend om de voormalige villa van Jan De Clerck in Belsele te slopen. Dat meldt Het Nieuwsblad. Bedoeling is om er veertien parkappartementen te bouwen.

De statige villa was tot halfweg de jaren 90 de woonplaats van de familie Jan De Clerck, de eigenaar van de Domo-groep in Sint-Niklaas, en zoon van wijlen Roger De Clerck. Die bouwde als voormalig vlasboer met de Beaulieugroep een bijzonder imperium op fortuin in de tapijtindustrie. Jan De Clerck scheurde zich destijds af van de familie en van Beaulieu.

Jan De Clerck bouwde destijds een gloednieuwe villa annex stoeterij aan het ‘Oud Vliegveld’ in Waasmunster. De villa in Belsele kreeg nadien nieuwe eigenaars. Die laatsten verkochten het gebouw vorig jaar.

Duurzaam project

De plannen omvatten een gebouw met drie bouwlagen (gelijkvloers en twee verdiepingen) en een ondergrondse parking. De maximale hoogte van het gebouw wordt 9,85 meter. Het wordt volledig energieneutraal en maakt zowel voor verwarming als voor koeling gebruik van grondwarmtepompen.

“De groene omgeving van het park rond de villa blijft, behalve enkele bomen die een brandweg belemmeren, volledig intact", heet het bij Springvis. "Die bomen zullen elders op het terrein opnieuw worden aangeplant. We streven naar een klassevol gebouw dat perfect past in het kader waarin het wordt opgetrokken. Dus geen flashy toestanden, maar de beste materialen."

De ontwikkelaars hopen in mei de vergunning binnen te halen. “Vanuit de buurt kregen we alleen nog maar positieve reacties”, zeggen de ontwikkelaars nog in Het Nieuwsblad. “We hebben de directe buren altijd op de hoogte gehouden en zijn ervan overtuigd dat het nieuwe project een absolute meerwaarde voor de omgeving zal vormen. Het bouw- en afwerkingsproces zal al snel twee jaar duren. We hopen tegen 2026 de nieuwe site in gebruik te nemen."

foto: visual nieuwe domein (Springvis)